AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Stol på magefølelsen Publiseringsdato: 06.02.2012
Her følger en liten historie fra Island. Har jo lest boka "Bridge at the Edge" nå og sett maaange gode spill. Dette var på bord 8 i parturneringa, vi møtte Odin og Marianne.
 
I spill 1 revokerte jeg der motparten var i 2 spar doblet, og de fikk 9 stikk på grunn av min revoke. Og det ga akkurat 0 poeng i feltet med 128 par. (Vil legge til her at det minst er 15 år siden jeg har gjort det.)
 
Så fikk jeg utlevert E107-EKDknx-D98x-x, og vi brukte få sekunder på å nå 4 hjerter. Motparten meldte ikke innpå. Bordet dukket opp med:

 
kn 8 5
10 6 5
E 7 4 3
E 8 3
 
 
E 10 7
E K D kn 4
D 9 8 3
5
 
 
Jeg fikk kløver konge ut fra Odin. Beste spilleplan nå?

Den er vel å stikke med kløver ess og ta ut trumpen inne på hjerter 10ern. (Den satt 3-2 med lengden til venstre.) Deretter legge ned ruter ess, spille ruter opp mot damen og gjette rett dersom knekten eller tieren kommer på. Men nå har jeg aldri vært kjent for å være en A4-spiller, og ikke for å gi opp heller. Så jeg bestemte meg for å spille på tieren eller knekten dobbel, eller at Marianne stakk med kongen dobbel, hvis jeg spilte liten ruter fra bordet.

Så da gikk det liten ruter fra bordet til liten fra Marianne og 8ern hos meg, og en litt forfjamsa Odin måtte på med kongen denne gangen. Da hadde jeg to innganger til å sette opp sparen via dobbeltfinessen, K9xx hos Marianne, til deilige 11 stikk. Og 1-1! Og jeg fikk jo mye kjeft for denne spilleføringa, mot oddsen blabla...
 
Og når jeg da fikk 140 på sidebrikka, så hadde vi god + på runden.

Står jo i boka at men skal følge gutsen og gjøre det man har tro på. Og at man skal fighte.
 
Med vennlig hilsen,
Per-Ove Grime