AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Rapport dag 7 kveld
Norge slått ut

Av Geo Tislevoll


Norge – Russland, sjette og siste sett

Som fortalt i dagens første rapport (etter det femte settet), var det en fartsfylt dag ved bridgebordene, vanvittig med store svingspill! Norge kom bakpå i femte sett etter å ha hentet inn Russlands ledelse. Men det gikk ikke å ta dem igjen én gang til, det russiske laget ble for sterkt til slutt.

Men det er nok fortærende for de norske gutta, for det var nok de forspilte sjansers kamp. Våre spillere gjorde mye bra, men bommet også stygt på flere veldig kostbare spill. I siste sett hadde selvsagt ikke Norge gitt opp, men det var litt spill mot ett mål, og Russland slo Norge ut med klar margin.


Lokomotivet i gang – igjen

Monaco var definitivt på hæla i kampen mot Canada, men så kom profflaget som et lokomotiv i siste sett. Canada hadde ikke en mulighet til å stå i mot, og Monaco er videre.

Men det skjedde ikke uten mange opp- og nedturer. Se i forrige delrapport hvor Fantoni ikke fant kløver ut til makkerens ess i en storeslem!

I et tidligere sett vant imidlertid Monaco 19 IMP der det stod slem nord-syd, og den ble meldt og vunnet av Helness–Helgemo, og også av Hoftaniska–Charlsen for Norge. Slik så spillet ut:

 

 

kn 2

 

 

 

kn 5 4

 

 

 

K 6 3

 

 

 

E K 8 7 5

 

 

D 9 8 5 4

 

E K 6

 

E 8 6 2

 

K D 10 7

 

E

 

D 10 9 7 4 2

 

kn 10 9

 

-

 

 

10 7 3

 

 

 

9 3

 

 

 

kn 8 5

 

 

 

D 6 4 3 2

 

 
Omtrent halvparten av parene øst-vest meldte ikke slem, så det ble 13 IMP i flere kamper. Grøtheim–Tundal stampet i 5 kløver og gikk 1100 i bet, billig mot slem, og 8 IMP til Norge.

Hvordan Monaco kunne vinne 19 IMP på spillet med samme resultat øst-vest som Norge hadde? Vel, tror det eller ei, men Canada som gjorde en veldig hederlig innsats i kampen mot Monaco, spilte i dette spillet latterlige 5 kløver som øst-vest! Det var nok en Exclusion Blackwood eller et cuebid som ble passet ut, en uvanlig foreteelse på dette nivået.

Mot Canada i siste sett var det definitivt spill mot ett mål, og Monaco vant 58-0! Helt vanvittig. Det supersterke laget beholder favorittstempelet i turneringen.


Over og ut for to danske lag

Danmark ga seg etter fem sett etter å ha blitt utspilt av Polen. Jeg nevnte det etter selv å ha blitt banket gul og blå mot polakkene i grunnspillet, det laget virker veldig sterkt for tiden. De seiler opp som en klar medaljekandidat.

Danmarks damer hadde kontakt lenge mot Russland, men de russiske damene ble for sterke til slutt.

Som vanlig er det seniorene Danmark må sette sin lit til. De avanserte til kvartfinalen etter en knapp seier mot Canada.


Men Sverige er fortsatt med

Sverige lå under mot Israel etter to sesjoner, men svenskene snudde kampen i en flott tredje sesjon (62-12). Derfra og ut hadde de god kontroll og vant med IMP-sifrene 230-151.

I dameklassen holdt Sverige unna mot Australia etter at laget fra Down Under yppet seg i et par sesjoner. Etter to sesjoner stod det 92-23 i svensk favør, og etter 96 spill ble resultatet 212-153.

I seniorklassen møtte også Sverige Australia, og selv om australierne lenge hadde kontakt, gikk det Sveriges vei til slutt med ganske god margin.

For mer detaljer med hensyn til sesjons- og sluttresultater i hver kamp i Round of 16:


Transnationals starter fredag

For de som er slått ut av hovedturneringene (og andre), er det fortsatt en sjanse til å spille VM-turnering. Fredag morgen starter World Transnational Mixed Teams. Det vil bli flere norske spillere på startstreken. Vi kommer mer tilbake til dette når turneringen er i gang.