AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Flere meninger om landslaget

18.01.2013
Flere meninger om landslaget

I julenummeret hadde Alf Helge Jensen en fem siders artikkel om det åpne landslaget som blant annet inneholdt et intervju med landslagskaptein Christian Vennerød. Snorre Aalberg reagerte på enkelte av Vennerøds uttalelser og kommenterte disse på Kristiansands BKs hjemmeside. Vennerød har svart Aalberg, og Jensen har i ettertid kommet med en presisering.

Klikk på overskriften for å lese Jensens artikkel, Aalbergs kommentarer, Vennerøds svar og Jensens presisering.

Kom gjerne med dine egne synspunkter om landslaget i kommentarfeltet.

Vennerød strammer inn av Alf Helge Jensen.

Landslagskapteinen dundrer i vei i BIN av Snorre Aalberg.

Enda noen tanker om landslaget... av Snorre Aalberg.

Svar til Snorre av Christian Vennerød.

Presisering av Alf Helge Jensen.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Eirik Dato: 7.1.2013
E-post: eirik@ruter7.com Hjemmeside: www.ruter7.com
Kommentar:
Landslagskapteinens uttalelser i siste utgave av BIN er det kommet flere reaksjoner på. Selvfølgelig måtte Snorre Aalberg kommentere artikkelen, og denne gangen med rette. Jeg må innrømme at jeg synes du skyter mye fra hofta Snorre, men denne gangen var det på sin plass. Detaljer omkring hvile og alkohol bør ikke være hovedbudskap i et intervju av landslagsjefen - spesielt ikke når alle kan plassere hvilke spillerne dette dreier seg om. Selv en enkel klubbspiller med et år bak seg i miljøet klarer å plassere dette (les meg). Så Snorre har rett - er dette første gangen utøverne på landslaget hører om sjefens tanker omkring alkohol og hvile, så har du ikke gjort jobben din Christian Vennerød. Dette må være et gjennomarbeidet tema før det settes på dagsorden offentlig.

Men på en annen side har Christian Vennerød rett. Hvile og alkohol påvirker vår yteevne, enten det er som bridgespiller eller i andre toppidretter. Det burde det være liten tvil om i dag. Om grensen går ved en halvliter eller to er egentlig helt uvesentlig. Det bør være en selvfølge å ikke drikke alkohol dagen før en stor turnering når det spilles bridge på landslagnivå. Jeg skal ikke legge meg opp i hvilke spillere som bør få sjansen til en plass på landslaget. Men utover at disse spillerne selvfølgelig bør ha de rette ferdighetene som spillere, så bør de være villig til å ofre det som trengs for å bli best i verden. Selv om en turnering går i ferien, så er det likefullt en selvfølge at det ikke nytes alkohol under turneringen og at de ikke er oppe halve natta. Er de ikke villige til å ofre noen halvlitere eller glass vin, så lurer jeg på hvordan de skal kunne ofre andre ting som virkelig betyr noe.... som feks tid til familie og venner?

Hvordan kan jeg så komme med så snevre påstander? Fordi jeg har vært der selv. Ikke innen bridge, men i en annen idrett - fallskjermhopping. Det er nå mange år siden, men situasjonen var at jeg hadde en plass på landslaget og valgte å gi den fra meg. Var jeg ikke god nok? Joda - jeg hadde definitivt de ferdighetene som skulle til. På det tidspunktet var det få i verden som kunne matche mine ferdigheter, men jeg hadde ikke viljen og holdningen som skulle til for å være på et landslag. Det var ikke vilje til å ofre tid, venner og kjæreste. Ikke vilje til å bruke all min ferie på satsing. Og ikke vilje til gjennomføre den fysiske og mentale trening som jeg burde. Derfor valgte jeg å droppe det og gi plassen til en annen. Og på sikt så var det en fordel for landslaget..... få inn en som virkelig ville satse.

Så ja Vennerød. Se til Magnus Carlsson. Se til Bjørndalen, eller andre toppidrettsutøvere på det nivået. Sett fokus på avholdenhet, hvile, mental og fysisk trening osv. Og så velger du de utøverne med riktig ferdighetsnivå som er villig til å ofre det som skal til for å være med på en landslagssatsing og ofre det som trengs for å spille på dette nivået. Og da trenger ikke det nødvendigvis å være de parene med høyest ranking i dag.