AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

New Zealand med Geo klarte det!

20.08.2017
New Zealand med Geo klarte det!

New Zealand har aldri tidligere kvalifisert seg til en kvartfinale i Bermuda Bowl. Heller ikke i år virket sjansene store med tre kamper igjen, men tre solide seire kunne sikre avansement dersom de mange utfordrerne ikke fikk til en like god avslutning. Monaco kunne kanskje bli den hardeste nøtten å knekke, men da monegaskerne bare tok en knapp seier mot Brasil, mens New Zealand slo Mexico stort, hadde avstanden opp til Monaco skrumpet til 8 VP med to kamper igjen. Uheldigvis knuste Egypt Sverige i samme runde slik at det ennå var nesten 20 VP opp til åttendeplassen.

I nest siste kamp tok New Zealand en sterk seier mot Italia, mens Monaco - med Helgemo-Martens i lukket rom, og Helness på sidelinjen! - tapte mot Argentina. Da Egypt fikk juling mot USA1, var det bare knappe 6 VP opp til åttendeplassen for New Zealand, samtidig som Monaco var passert med 0,5 VP.

I siste kamp så Egypt lenge ut til å ha bra kontroll på Bulgaria, men 32 ubesvarte bulgarske IMP snudde kampen. Da New Zealand slo Brasil klart etter 27-0 i IMP på de fire siste spillene, var det kiwiene og Geir Olav Tislevoll som kapret den siste kvartfinaleplassen! Der møter de Nederland etter at vinnerlaget Frankrike valgte Kina som sin motstander.

Monaco gikk på et nytt nederlag mot Nederland i siste kamp og endte på 11. plass i Round Robin etter å ha blitt forbigått av Italia. Dermed må Geir og Tor ta til takke med "trøsteturneringen" Transnationals, som de vant både i São Paulo i 2009 og i Chennai i 2015.

I øyeblikket er det påmeldt 107 lag med spillere fra 40 nasjoner til Transnationals. Det er nordmenn også på lagene Gillis (Simon Gillis, Erik Sælensminde, Boye Brogeland og Espen Lindvist) og Norden (Trine Bindekrantz, Nadia Bekkouche, Anne Birgitte Fossum og Gunn Helness). Den turneringen starter i morgen, mandag.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger