AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Bronse i åpen klasse, damene manglet 1,2 VP på kvartfinale

08.04.2022
Bronse i åpen klasse, damene manglet 1,2 VP på kvartfinale

VM i Salsomaggiore ble et spesielt mesterskap, med korona som en viktig ingrediens. Flere lag mistet spillere som følge av positive korona-tester, blant annet Norge (Allan Livgård) og USA 2 (Kevin Bathurst og John Hurd) som møttes i den ene kvartfinalen i åpen klasse. Én spilledag ble dessuten kansellert etter et koronautbrudd, og alle spillerne måtte framvise negative (offisielle) tester for å få adgang til spillelokalene.

Etter de 23 kampene i grunnspillet (Round robin) avanserte Norges åpne lag til kvartfinalen med en sjuendeplass og hadde nesten 22 VPs margin ned til Danmark på niendeplass. I valget mellom USA 1 (Nickell) og Norge valgte USA 2 (Spector) å spille mot Norge. Det var lenge en jevn kamp selv om nordmennene var i føringen etter alle sesjonene, men etter 45-17 til Norge i sjette og siste kvartfinalesesjon ble sluttresultatet 175-116 i IMP.

I semifinalen møtte Norge Nederland, som i VM i Wuhan i 2019, og også kampforløpet ble dessverre en reprise. Nederland tok ledelsen med 20 IMP etter første sesjon, og fortsatte å øke denne fram til det stod 192-78 etter 80 av 96 spill. Da kastet nordmennene inn håndkledet.

På grunn av koronasituasjonen og et ønske fra noen av spillerne avgjorde arrangøren at det ikke skulle spilles bronsefinaler, men bli utdelt bronsemedaljer til de tapende semifinalistene i alle klasser.

I dameklassen lå Norge nesten hele tiden inne blant de åtte beste som ga kvartfinaleplass. En litt svak avslutning gjorde imidlertid at de galt utenfor "det gode selskap", og selv en storseier mot Argentina i siste kamp holdt ikke til mer enn niendeplass. Det manglet kun drøye vinnerpoenget på å komme seg forbi Frankrike på åttendeplass, og damene ergret seg selvfølgelig stort over misbrukte muligheter i mesterskapet.

Seniorlaget hadde et svakt VM og var aldri i nærheten av en kvartfinaleplass. De ble nummer 19 av 24 i kvalifiseringen, over 46 VP bak åttendeplassen.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger