Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

To norske gull i Ungdoms-VM

19.08.2022

I parfinalene ble sjette-, sjette- og sjuendeplass de beste norske resultatene. Anders Brogeland og Magnus Sætre ledet U21-finalen etter 20 av 50 spill, men falt ned til åttendeplass.

I lagturneringene ble det imidlertid norsk suksess. I U26Damer slo Norway Girls (Kaja Brekke-Thea Lucia Indrebø og Agnethe Hansen Kjensli-Mia Eline Statle) et indisk lag klart i semifinalen. I finalen mot et italiensk lag var det jevnt etter tre av fire sesjoner, men 73-0 (!) på de siste 14 spillene ga en klar seier.

I U21-klassen feide Daddy Lahrmann (Christian Lahrmann-Andreas Abragi, Harry Hjorth Warlenius-Ivar Lichtenstein og Nicolai Heiberg-Evenstad-Leo Rombaut) all motstand av banen i cupkampene og tok et overlegent gull. Svært imponerende av Heiberg-Evenstad å ta VM-gull i U21-klassen i en alder av 14 år. Han ble for øvrig nummer 18 i den avsluttende individuelle konkurransen med 152 deltakere fra U31/U26/U26Damer/U21.

Det helnorske laget Norway U21 (Marius Dalemark Austad-Ida Øberg og Anders Brogeland-Magnus Sætre) vant kvalifiseringen blant de 21 U21-lagene, men røk ut med 4 IMPs margin i kvartfinalen mot polsk motstand.

I U16-klassen så det ut til at gresk-norsk-tsjekkiske Team Tricky Bridge hadde avansert til semifinalen etter kvalifiseringen. En kontroversiell scoreendring gjorde imidlertid at laget falt ned til sjetteplass, 2 VP bak semifinaleplass. Kristian Dalemark Austad-Einar Osen og Costa Theodore Ben Guigui-Frantisek Kubat ble dermed henvist til Board-a-Match-turneringen, hvor de var i en egen klasse og vant med hele 16 poeng.