AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Helgemo-Helness tapt for landslaget?

08.05.2009

Nyheten om at benådningen av Heimdal-spillerne først skjer fra 1. september, kom som et sjokk på Helgemo og Helness som da spilte Cavendish-turneringen i Las Vegas. (Klikk på overskriften for å lese Alf Helge Jensens nettartikkel om saken. I BIN 2-09 kan du lese en bredere artikkel om saken.)

Tapt for landslaget?
 
Av Alf Helge Jensen

Torsdag 7. mai kom den endelige beslutning fra forbundsstyret. Det ble ikke benådning fra 1. juni slik alle trodde. Dette betyr at de utestengte ikke kan spille åpent EM i San Remo i juni. Straffen er kun redusert slik at den ikke ødelegger neste sesong for spillerne i Norge.

Spesielt for Helgemo var EM viktig. Han har fått en gullkantet sponsoravtale med en franskmann, som også innebærer spilling i EM. Dette var tenkt som starten på en langvarig avtale. Nå står alt dette i fare. Indirekte rammes også Tor Helness. Han og Helgemo skulle spille sammen på franskmannens lag i EM. Helness var også med i det videre samarbeidet. Begge de to norske stjernene kan tape store penger.


Oppgitte spillere

Stemningen var da også dyster i Las Vegas da nyheten kom. Spesielt ettersom alle trodde at 1. juni ble benådningsdatoen. Helness hadde fått klare signaler om dette før han dro til USA. Derfor kom avgjørelsen totalt overraskende.

- Vi er forferdelig skuffet. Trodde ikke dette var mulig etter de tilbakemeldinger som kom fra møtet mellom arbeidsutvalget, Disiplinærkomiteen og Domskomiteen forrige onsdag, sier Helness. Arbeidsutvalget på fire utgjør et flertall i styret på totalt sju.

Mye tyder på at han og Helgemo nå er tapt for norsk bridge. Helgemo vurderer sterkt å flytte til USA der han vil kunne leve godt som proffspiller. I så fall flytter Helness etter. Det er sammen de er sterkest. Av mange er de regnet som verdens beste par. Selv om det ikke skulle bli flytting til USA, sier de begge at de er svært lite inspirert til å spille for Norge etter det som har skjedd.


Bestilte billetter

Jørgen Molberg og Børre Lund blir også hardt rammet av at styret landet på 1. september. De skulle etter planen spille EM på Rune Hauge sitt lag. De var nylig i kontakt med forbundskontoret for å spørre om de kunne bestille billetter til San Remo. Det fikk de underhånden klarsignal om, ettersom det lå an til benådning fra 1. juni.

Det store spørsmålet er hva som skjedde etter møtet mellom arbeidsutvalget og komiteene, og fram til den endelige beslutning kom. President Jan Aasen forsøker på ingen måte å benekte at 1. juni var en høyst aktuell dato, men styret klarte ikke å samle seg om dette. Arbeidsutvalget møtte motbør for den dato de hadde tvilt seg fram til.

- I en slik viktig sak syntes vi det ble prinsipielt galt med full kampvotering. Vi følte at vi måtte komme fram til et enstemmig vedtak. Både Disiplinærkomiteen og Domskomiteen var enige om ett års utestengning. Forbundsstyret kan benåde, men da skal det være kommet vesentlige nye momenter i saken. I dette tilfellet var det snakk om mer enn en halvering av straffen, fra tolv til fem måneder. Et delt styre kunne vanskelig vedta en slik situasjonsbestemt benådning. Følelsesmessig kunne vi nok ønsket oss det, men her var det flere hensyn å ta, ikke minst likebehandling, sier Aasen. Han legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig avgjørelse å ta.


Forferdelig trist

Aasen synes det hele er forferdelig trist. Han skjønner skuffelsen og frustrasjonen hos Heimdal-spillerne. Spesielt hvis det er slik at noen er blitt "lurt" av forbundskontoret til å tro at det ville bli benådning fra 1. juni.

- I så fall har kontoret sagt noe de ikke skulle sagt. Jeg har vært veldig nøye med ikke å røpe noe før den formelle avgjørelsen var tatt. Vi må ha ryddige linjer. Dette var vanskelig og styret trengte tid, sier Aasen.

Han beklager den ekstrabelastningen de utestengte har fått gjennom internasjonal omtale. Og at dette sikkert har rammet Norges rykte.

- Vi vil gjennom våre kanaler forsøke å få saken ned på riktig nivå, altså om mulig å rette opp noe av dette, sier Aasen.

Han håper inderlig at styrets avgjørelse ikke betyr at Helgemo & co er tapt for norsk bridge og norske landslag. Aasen vil gjøre det som er mulig for å normalisere forholdet mellom NBF og de utestengte spillerne.

Les på NBFs hjemmeside om styrets avgjørelse.
 
Lenker til tidligere artikler på bin.no:
 
 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: steinar krogstad Dato: 21.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Skal man få fart på bålet er bensin tingen!
NBF har skjønt det.
Godt jobbet.
Har ellers en følelse at det burde komme flere utestengelser i denne sak!
 
Navn: EHO Dato: 19.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kloke ord Mr. Kvamme. Men dessverre, de som spiser paragrafer både til lunch og middag innser neppe dette.
 
Navn: John A. Kvamme Dato: 18.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Som tidligere skrevet - konsekvensene av utestengelsesdommen rammet de dømte med ulik styrke. Etter hvert viser det seg altså at konsekvensene blir dramatiske både for enkeltspillere og i neste omgang for NBF dersom to av våre sterkeste og mest profilerte spillere velger vekk landslagsrepresentasjon for all fremtid. Nøkkeldatoen synes å være 1.juni, og det er enda tid for NBF til å rette opp dette. Hvis ikke vil denne saken bli stående i historien som et gigantisk selvmål for norsk bridge.
 
Navn: ??? Dato: 15.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Konsentrer deg heller om å få dine egne påstander korrekte og forståelige. At de planlegger å dra til San Remo når de av NBF sekreteriat har fått beskjed på telefon om at utestengelsen vil opphøre 1. juni er, ihvertfall for meg, fullt forståelig.
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen - makker Dato: 14.5.2009
E-post: k-r-a@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Beklager, jeg ville "arrestere" Jensen's påstander "De skulle etter planen spille EM på Rune Hauge sitt lag......"
Kan Ekskluderte PLANLEGGE å spille og dertil KJØPE billetter til San Remo før NBF-VEDTAK er fattet? Ufattelig!
 
Navn: ??? Dato: 14.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hva i all verden har dette med saken å gjøre?
 
Navn: KRA Dato: 13.5.2009
E-post: k-r-a@online,no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jensen sier: "Jørgen Molberg og Børre Lund skulle etter planen spille EM på Rune Hauge sitt lag."
Det er mulig!
Men Hauge-laget har jeg sett påmeldt lenge, først med PIL-Silla-Hauge og HELNESS! Den 26/4 var jeg innom påmeldingen igjen og så at Helness var skiftet ut med Turbo. DA antok jeg at der var muligheter for nedsettelse av straffeutmålingen til 1. juni. Jeg har stadig fulgt med påmeldingene for Åpent Lag - sett etter Lag Zimmermann!
 
Navn: Kirsten Rita Arnesen eller KRA Dato: 13.5.2009
E-post: k-r-a@online,no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kommentaren nederst på denne side er IKKE skrevet av meg!
 
Navn: ole Dato: 11.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dette er jo imponerende av NBF, som viser hvor gjennomtenkte løsninger de velger! Rett og slett patetisk! De er bekymret for allmenheten og at det skal være rettferdig for alle, men det vil det aldri bli da den aller største delen av NBF's sine medlemmer ikke spiller turneringer, eller i hvertfall ikke mange. Så en slik straff som utestengelse ville ikke ha en slik virkning i det hele tatt. De skriker om rettferdighet om kong salomon og Jørgen hattemaker.. rett og slett patetisk! Det er kun skadefryd og har ingenting med rettferdighet å gjøre. Vilke økonomiske konsekvenser ville en slik dom ha for den gjengse bridgespiller? Ingen! Når man skal dømme i en slik sak så bør man absolutt ta hensyn til hvilke som er innvolvert og ikke velge en dom som er lik for alle. Med dette mener jeg at en dom på 30 år i fengsel ikke betyr noe hvis du skal dø imorgen. Så til NBF og dens utvalg Dere gjør mye bra, men skjerpings og bruk hue med litt skjønn.
 
Navn: Lasje Dato: 10.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg skjønner ikke noe av dette. Styret har tidligere sagt at dommen er vedtatt av domsutvalget eller hva det nå heter. Styret sier også at det samme utvalget er oppnevnt at tinget, og at styret ikke kan overprøve dette utvalget. Ihht vedtektene kan styret derimot benåde. Noe de da hevder de har gjort, men nei da, benådingen består av å endre straffen til et utvalg de mener de ikke har myndighet over. Forstå det den som vil. Jeg gjør det ikke.
 
Navn: Gemo Dato: 10.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Dette er ingen benådning, men en nedsettelse av straff. Jeg mener at Styret i NBF skulle tatt stilling til om spillerne skulle benådes, jfr. søknad. Dersom svaret på dette var Ja skulle tidspunktet vært satt til den dagen dette ble bestemt, altså med virkning fra 7.mai 2009.
 
Navn: Sint Dato: 9.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det e jo Aasen vingla sin skyld derre da .... Burda da skjønt det ut i fra tidligere synder.
 
Navn: kra Dato: 9.5.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor de vi har valgt som våre tillitsvalgte er så opptatt at paragrafer, regelrytteri og frykt for det å snu i en sak. Forstår det ikke. Man får normalt sett de lederne man fortjener, og det styresettet man fortjener. Hva med å være litt praktiske og løsningsorienterte. Man viser til vedtak der og vedtak her. Komitee her og en annen i tillegg. Vi var en gruppe på sju som ikke ble enige, vanskelig sak, ifølge NBF. For noen ord. Samme som jeg sier de dagene jeg sitter og sløver på jobb ... Masse vanskelig saker i dag, må høre med de andre. Vanskelig dette. ør ikke stå for dette sjøl. Hva skal vi da med styre og stell, ingen navn, vi har bestemt, kem e vi?