AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

To bløffmeldinger fra Boye! 20-10 seier mot Nederland.

01.09.2009
To bløffmeldinger fra Boye! 20-10 seier mot Nederland.

Det norske målet endret seg nok i praksis noe i løpet av de første dagene med gode resultater. Man begynte å tenke på mer enn å komme blant de åtte beste. Nå så det ut til å være mest et spørsmål om å bli blant de tre beste slik at man kan få velge motstander i cup-avslutningen.

Men katastrofen mot Russland har helt kaldt vann i blodet på nordmennene, som ikke tåler en slik kamp til mot Nederland. Hvis Nederland knuser Norge, får de en solid plass i seriespillet, og Norge kan ryke helt ut av de åtte beste i verste fall.

Italia kjører sin spesialitet: Å knuse de svake lagene. Det blir enda en 25-seier på dem mot Marokko, og forbi Norge? Nei - likt med Norge på toppen av tabellen!

Russland banker Guadelope, og med sitt gode resultat mot Norge før i dag, er de nå oppe i tetgruppen på ni lag som slåss om de åtte plassene i sluttspillet. Tyskland, eller kanskje heller Argentina, er nok "favoritter" til ikke å greie det.

Bilde: Er du blåøyd? Hva med en bløff?

Et annet viktig poeng med denne matchen er at resultatet kan påvirke senere kamper. Det er slett ikke umulig at Norge og Nederland møtes i sluttspillet, og da vil de dra med seg resultatet fra denne kampen som såkalt carry over.

Følg resultatene i alle kampene her:

http://www.worldbridge.org/tourn/runningscores/asp/roundteamsconditstatclassicmod.asp?qtournid=782&qshowflag=1

Spill 1: Hva melder du når makker åpner 1 ruter og du får pass fra høyre. Du ser på:

9 8 5         8 4          D         10 7 6 5 4 3 2

Boye sa 2 kløver. Espen meldte 2 grand (12-15). Boye prøvde 3 kløver, men Espen fortsatte til 3 grand. Slik stjal de kontrakten. Siden 4 hjerter ikke ville vært helt urimelig den andre veien, var det kanskje ok? Nei.  Boye og Espen går fem ned, mens Pil og Silla stopper i 3 ruter med et overstikk. Minus 3 imps.

Skal Norge tape på å ha for høy tenning og gjøre altfor lure ting?

Spill 3: Espen og Boye kommer i en naturlig 3 kløver. Bestemoren til Boye ville nok spilt hjem kontrakten, men Boye spiller liten fra EDxx mot kn10 blokk i bordet. Kongen sitter i saksen, og nå får øst det betende stikket på hjerter konge. Ved det andre bordet spiller nederlenderne hjem 2 grand med to overstikk. Minus 6 imps.

Spill 4: Godt motspill fra Boye holder overstikkene nede. Ett imp tilbake til Norge.

Spill 5: Norge tar det med ro, og nederlenderne går bet ved begge bord. Pluss 4 imps.

Spill 6: Boye går inn over 1 sterk kløver med 1 hjerter som betyr 2-4 hjerter pluss en minor. Boye psyket!!! For andre gang på seks spill! Boye er blakk i hjerter! Men Espen vet ikke det og prøver seg med 2 hjerter på femkorten sin. Pass rundt! Boye vrir ut to bet, som er likt med det andre bordet i en litt mer fornuftig kontrakt, nemlig tre ruter mot renons på den andre hånden! Jøje meg, hvem sier at bridge er et kjedelig spill! Nederlenderne tilkaller turneringsleder, formodentlig for å påpeke at Boye psyket, slik at det er registrert.

Spill 7: I en enkel 1 grand dytter nederlenderne på Pil kontrakten. Boye og Espen gjør ingen feil, og Norge leder! Med ett imp.

Spill 8: Begge melder 4 spar som står på en finesse.

Spill 9: Begge bord dobler 3 grand. Svært vanskelig både spill og motspill. Norge får hjem sin, etter at Silla gjetter riktig. Boye drar ut spar ess etter å ha støttet makkers søple multi. Boye feller sparknekten i bordet og makker legger spar 8.

Meldingene:

                  Espen                       Boye

                  2 ru*         p              2 hj*

3 kl             p              3 gr             x

 

Bordet

kn

D 4

kn 7 3

E K kn 9 7 6 2

                               Boye

                               E D 9 7 5

                               E 5 2

                               E 9 4

                               4 3

Hva fortsetter du med etter at spar ess altså tok med seg knekten, åtteren og toeren? Boye gjorde noe smart og tok inn 15 imps. Hva var det?

Boye hadde en svært lang tenkepause. Sannsynligvis greide han ikke å si hva spar 8 var. Det var nok svakhet, men fra hva?

Et enkelt norsk fordelingskast fra Espen ville løst alle problmer. Det ville vært sekseren fra 1086. Og plassert spillefører med K432, slik at Boye kan fortsette med spar og ta beten uansett hva spillefører gjør.

Men Boye fortsatte med kløver, og spillefører tok kløverkappen. Han ville vel ikke bli lurt av Boye. Dessuten sikret det mot katasrofetap. Dermed fikk Espen for kløver dame, og han fortsatte med spar. To doblete bet og 12 imps inn.

Spill 10: Espen sneller hjem 3 grand, mens et litt intrikat motspill fra Pil og Silla tok beten. 12 imps.

Spill 11: Bet ved begge bord. Men Norge én ekstra. Minus 2 imps.

Spill 12: Silla og Pil presser motparten til 5 hjerter i sonen. Men den står. Nederlenderne stamper i 5 spar som kan gå tre beter med et pent motspill, men Espen og Boye får bare med seg 300. 8 imps til Nederland.

Spill 13: Begge bord er i en knallhard 4 spar som står på silkesits. Dessverre er den doblet av Silla og Pil. Minus 5 imps.

Spill 14: Nederlenderne åpner i 2 grand for å vise 5-5 i minor, og får kontrakten i 3 ruter med 10 stikk. Ved det andre bordet slipper Nederland til med 3 spar, som går bet. Minus 2 imps.

Spil 15: Pent motspill mot 1 grand fra Espen og Boye gir én bet. Men det hjelper ikke når Silla og Pil først slår på bremsene i 2 ruter og går to bet. Minus 2 imps.

Spill 16: Boye melder seg opp i en knallhard 6 spar, der de 12 stikkene ikke er opplagt på noen måte og spar konge sitter bak. Kan Boye greie det likevel? Nederlenderne stoppet i 4 spar i det andre rommet.

Simon de Wijs fra Nederland hadde sjansen til å ta ut blindemanns trumf da han kom inn på spar konge, men skiftet til hjerter. Boye gjorde en liten feil i spilleføringen, men ble heldigvis ikke straffet for det. Pluss 20 imps totalt til slutt. Seier 20-10 mot et svært godt lag.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger