AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Italia vant 19-11 (minus 0,75 til hvert lag for sent spill)

02.09.2009
Italia vant 19-11 (minus 0,75 til hvert lag for sent spill)

Etter at Norge meldte en litt heldig slem i første spill, har Italia slått tilbake. De meldte en god sekser som Ulf og Glenn ikke kunne finne med sitt presisjonssystem.

Etterhvert tok Italia over matchen. Til slutt tapte begge lag tre kvart poeng fordi rommet med Fantoni-Nunes og Brogeland-Lindqvist nesten var ti minutter for sene. Resultatet ble altså 18,25 mot 10,25.

Dermed fikk Norge sitt annet tap, og stupte til fjerdeplass. Vi er 6 poeng bak ledende Bulgaria. På annen: Italia og på tredje: Kina!

Glenn er femti år i dag, og kunne sikkert tenkt seg en bedre bursdagspresang. Men BIN gratulerer. Det er vanskelig å tenke seg en mer sympatisk person ved bridgebordet. Og som landslagets eldstemann fungerer han også som en positiv, vennlig og tenksom lagkamerat med blikk for litt mer enn bare seg selv og makkerparets beste. En fremragende representant for norsk bridge!

Som bridgeforfatter er han kanskje Norge mest suksessrike. Hans Viking Precision Club er utgitt både i USA og Kina.

Bursdagsbarnet kom i fokus på mange måter i denne kampen, og det er vel fair å si at det var med blandet suksess.

Presisjonskløveren slo tidlig tilbake med å stoppe i 1 grand med 8 stikk der Italia meldte 3 spar med to bet ved det andre bordet. 

Ulf og Glenn sikret oss så 9 IMPs ved å melde 4 spar på 21 hp der Fantoni - Nunes stoppet i 2 spar.

 

Så:

Hva spiller du ut med

Kn 8 3

654

KKn3

8653

motparten har meldt

1 NT     2 kl

2 hj        2 NT

3 NT

 

Glenn fant det eneste utspillet som ga kontakten; ruter knekt!

Makker har Esset femte i ruter og spillefører D 10 2. Nå fikk Versace et sikkert ruterhold. Etter ruterstikket tok han åtte stikk i kløver og hjerter, mens Boye gikk fire bet i et desperat forsøk på det andre bordet.

Glenn fyller 50 år i dag, og han trengte en presang fra Lauria i dette spillet. I stedet opplevde nok italienerne at det var de som fikk presangen.

 

Her spilte han 4 spar som Vest uten meldinger fra motparten, etter at Ulf hadde åpnet med svake to hjerter, og så splintret i ruter for å vise maks og sparstøtte.

Lauria spilte ut spar konge. Versace følger med spar 7. Hvordan sitter motpartens trumf? Over til deg:

E 10 8 3 2                          Kn 6 4

10                                       E Kn 8 6 5 2

E Kn 10 2                           4

E K 2                                  D 7 4

 

Hvis du plasserer Lauria med den trumfen han faktisk hadde (KD), er dette ikke så vanskelig. Du stjeler en ruter i bordet og gir bort to rutertikk og et sparstikk. Du kan faktisk få 11 stikk. Problemet for Glenn var at han ikke så dette, og heller ikke at Versace i Syd hadde singelton kløver. Glenn ville ikke forplikte seg til KD i trumf hos Nord, og prøvde å få med seg at Nord kunne ha singel trumf konge. Glenn  stjal først en ruter, gikk inn på kløver ess og stjal en ny ruter. Han tok for hjerter ess og trumfet seg hjem. Så prøvde han å ta for kløver kongen og taket falt ned. Versace stjal kløveren, tok for ruteren sin og spilte inn Lauria på en ruterrøff med spardamen, og så fikk Versace sin andre kløverstjeling. En bet og minus 13 IMPs

Hadde Glenn spilt en liten spar i stedet for kløverkongen, tar han ut en Versaces trumfer og vinner lett. (Og det bør han nok gjøre, for han har sett at Syd hadde seks ruter. I tillegg har Syd fulgt 2 hjerter og 1 kløver. Hvis Syd har 4 spar som Glenn er redd for, vil Glenn ikke få får kløverstikkene sine. Han må endre spilleopplegg og spille på at utspillet var fra KD, sannsynligvis blokk.)

NS hadde:

 

K D

K D 9

9 7

Kn 9 8 7 6 3

 

9 7 5

7 4 3

K D 8 6 5 3

10

På det aller siste spillet "limte" presisjongutta. De stoppet i 3 på 21 poeng og åtte trumf , mens italienerne meldte 4 og gikk en bet. Åtte imps tilbake, og redning til corner (tosifret).

 

 

 

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger