AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

The Lederer Memorial Trophy

20.10.2009

I helgen ble den årlige turneringen The Lederer Memorial Trophy spilt i London. Dette er en turnering hvor vinnerne av blant annet Premier League (à la 1. divisjon) og The Gold Cup (à la NM for klubber) møtes. Det er stor prestisje å få spille i denne turneringen hvor kun åtte lag får delta. Norge var i år invitert med Rune Hauge, Tor Helness, Glenn Grøtheim, Ulf Tundal, Jon-Egil Furunes og Per-Erik Austberg.

The Lederer Memorial Trophy er en hyllest til Richard Lederer, som var eier av en privat bridgeklubb og som gjorde mye for bridgens utvikling i England på 1930-tallet. Turneringen var i oppstarten en konkurranse mellom de forskjellige private klubbene i London, men har siden blitt én av de sterkeste turneringene man kan spille i England.

Dessverre gikk det ikke så godt for de norske farger da de endte på en trist sjuendeplass. På sisteplass kom overraskende nok det engelske stjernelaget som vant turneringen i fjor, og derfor hadde "fribillett" i år, bestående av David Bakhshi, Andrew Robson, Zia Mahmood og Alexander Allfrey.

Turneringen ble vunnet av det irske laget med Tommy Garvey, John Carroll, Adam Mesbur og Nick Fitzgibbon (spillere som har representert Irland de siste årene internasjonalt). Irland får hvert år invitasjon til å delta i The Lederer og har vunnet turneringen mange ganger tidligere.

På andreplass kom nordmannen Espen Erichsen som har bodd i London i over ti år. Han spilte på lag med Tom Townsend, David Gold, Nick Irens og Norman Selway.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger