AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Strul så vidt videre og møter Meltzer i kvartfinalen

29.07.2010
Strul så vidt videre og møter Meltzer i kvartfinalen

Det ble en jevn åttendedelsfinale mellom lag Strul (Aubrey Strul-Mike Becker, Boye Brogeland-Erik Sælensminde og Geir Helgemo-Tor Helness)og lag Lynch (Carolyn Lynch-Mike Passell, Alexander Dubinin-Andrej Gromov og Cecary Balicki-Adam Zmudzinski). Sluttresultatet ble 131-114 i favør det norsk-amerikanske laget. Det var imidlertid to appeller inne, ett til hvert lag, som potensielt kunne svinge 14 IMP hver.

Den ene appellen gikk på at en av russerne ikke hadde annonsert styrken på makkerparets grandåpning (det skal man egentlig gjøre i USA). Dermed tok Strul det for gitt at det var en sterk grandåpning, mens Becker hadde fått forklart på sin side av skjermen at det var en svak grandåpning. Hans dobling av 1 grand var styrkevisende, mens Strul oppfattet den som en tofargehånd. Etter dette gikk meldingsforløpet helt av hengslene, og de endte i 7 ruter doblet med fem beter som resultat! Ved det andre bordet hadde Helgemo-Helness hentet inn én bet i 1 grand!!

Den andre appellen gikk på at Helgemo hadde fått en mangelfull forklaring på et meldingsforløp til 6 ruter av Balicki-Zmudzinski. Dette var en medvirkende årsak til at han bommet utspillet, og turneringsledelsen bestemte seg derfor for å justere spillet til 6 ruter med én bet. Hva som eventuelt ville ha skjedd i en appellkomité dersom lag Strul hadde vunnet med mindre enn 14 IMP i kampen, er helt usikkert.

I torsdagens kvartfinale skal lag Strul møte lag Meltzer (Rose Meltzer-Kyle Larsen, David Berkowitz-Alan Sonntag og Fulvio Fantoni-Claudio Nunes), det tidligere profflaget til Helgemo-Helness.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger