Sluttspill med 7 lag!

Oslo 1, med Maja Rom Anjer, Stine Holmøy, Pernille Lindås, Lise Blågestad (m/jr) og Inger Hjellemarken, dro i land seieren, i år som i fjor!


Oslo 1: Vinnere av SM-damer 2007

Kommentaren fra vinnerne er at seieren kom fordi de gjorde færre feil enn motstanderlagene, ikke nødvendigvis fordi de hadde så mange briljante spill å skilte med. En arbeidsseier altså. BIN gratulerer så mye! Se for øvrig Ukens spill. Fullstendig resultatliste og butler.

1. divisjon for damer har de siste årene vært et sluttspill der fjorårets fire best plasserte lag møttes til en finale sammen med 6 puljevinnere. Dette har bevart et sluttpsill med høy sportslig kvalitet. Oppslutningen om damenes seriemesterskap har imidlertid vært laber, og NBF avgjorde derfor i fjor at konseptet trengte en ansiktsløftning. I år ble det forsøkt uten forhåndskvalifiserte lag, men med gruppespill i 5 puljer spredt rundt i landet, og et sluttspill med puljevinnerne + noen av de beste andreplassene.

For mange kvinner er SM damer årets høydepunkt. I et ekstremt mannsdominert miljø er det forfriskende å treffe andre bridgespillere som ikke tror penis er et viktig redskap for å ta stikk. Men det må tas til etterretning at interessen for damenes seriemesterskap har vært lav. I 1. divisjon har mange av de antatt beste damespillerne unnlatt å stille, og i de åpne 2. divisjonspuljene har det ofte vært så dårlig påmelding at arrangøren har stått i fare for å måtte avlyse. Det var derfor nødvendig å ta grep for at turneringen skulle kunne overleve. Da årets format ble foreslått, var kritikken fra deltakerne massiv. Innvendingene var at det ville bli dyrt, tidkrevende og den sportslige kvaliteten ikke ville bli sikret, ettersom mange av de antatt beste lagene risikerte å havne i samme kvalifiseringspulje. Denne profetien ble oppfylt da alle lagene som har vunnet SM-damer fra 2000 og fram til i år havnet i samme kvalifiseringspulje! I tillegg presterte arrangøren å sette opp et sluttspill med 7 lag! Planlagt walk over i et sluttspill må da regnes som en skandale?


Oppgitt landslagssjef Per Grime

Norsk bridge, og ikke minst damene selv, må bestemme seg for om vi ønsker å fortsette med seriemesterskapet for damer. Den form som turneringen nå har antatt er nærmest blitt en hån mot deltakerne, og det virker som det er lagt opp til at turneringen skal lide en stille død. Kreative innspill til hvordan turneringen kan få et oppsving, både sportslig, økonomisk og i bredde kan berge turneringen. Kanskje Bridgeforbundet sentralt kan synes det er en god idé å nedsette en komité av damer til å komme med forslag?

For å vise litt av prioriteten turneringen har fått sentralt i NBF, tar vi med hele (!) reportasjen som sto i Norsk Bridge etter fjorårets turnering. I rest my case: