AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Thrillere i Beijing

17.10.2008
Thrillere i Beijing

England imponerte i finalen i åpen klasse og ga Italia kamp til døren. Engelskmennene (Jason Hackett, Justin Hackett, "norske" Artur Malinowski, svenske Nick Sandqvist, Tom Townsend og David Gold) vant tre av seks sesjoner, men tapte kampen med 30 IMP (170-200). Dermed er italienerne (Fulvio Fantoni-Claudio Nunes, Lorenzo Lauria-Alfredo Versace og Giorgio Duboin-Antonio Sementa) tilbake på tronen. All ære til Italia, som hadde det tøffeste programmet i cupspillet og måtte slå India, Polen, Norge og England på vei til gullet. (Klikk på overskriften for å lese mer.)

17.10.08
I dameklassen ledet England med 83 IMP mot Kina etter 48 av 96 spill. Dermed regnte nok de fleste med at toget var gått for vertenes gullhåp. Kina slo imidlertid voldsomt tilbake og vant den fjerde og sjette sesjonen henholdsvis 66-19 og 79-33. 30-19 til England i den femte sesjonen gjorde at de vant med ett eneste IMP, 223 mot 222!
 
Før siste dag i seniorklassen var USA en nesten like stor favoritt som de engelske damene. De hadde riktignok ikke opparbeidet seg et like stort forsprang, men 43 IMP burde holde mot Japan for legender som Grant Baze, Billy Eisenberg, Matt Granovetter og Sam Lev. Japansk seier med 44-12 i både fjerde og femte sesjon gjorde at de overtok ledelsen med 21 IMP før de 16 siste spillene. Amerikanerne klarte bare å ta igjen 19 IMP, og dermed ble det en historisk seier til Japan, 202 mot 200 IMP!
 
I Transnationals ble det også en overraskende seier da Yeh Bros slo Russland 101-69 i finalen.
 
På siste spilledag i Beijing fikk Norge sin sjette medalje i World Mind Sports Games med Lars Arthur Johansen. Han tok bronsen i singelturneringen for juniorspillere bak en tyrker og en rumener.
 
Ingen andre nasjoner kan matche Norges medaljesamling i bridgekonkurransene i World Mind Sports Games. Vi hanket inn to gull (Tor Helness i singel og U28-laget), ett sølv (Geir Helgemo i singel) og tre bronse (det åpne laget, U26-laget og Lars Arthur Johansen i junior-singel). Imponerende resultater av Norges bridgetropp i Beijing! 
 
Lenke til turneringssiden. Lenke til Christian Vennerøds Beijing-blogg. Lenke til BBO.
 
16.10.08
Norge banket Tyskland 54-14 i den andre sesjonen i bronsefinalen, 93-56 totalt, og dermed ble det nok en mesterskapsmedalje til Glenn Grøtheim, Ulf Tundal, Jørgen Molberg, Terje Aa, Geir Helgemo, Tor Helness, coach Inger Hjellemarken og kaptein Sten Bjertnes. Norge har gjennomført et meget bra mesterskap, der bare suverene Italia, som leder 123-78 mot England etter 48 av 96 spill i finalen, har vist seg å være bedre. Noen er kanskje skuffet over å måtte ta til takke med bronse etter to gull på rad, men medalje i World Mind Sports Games er en flott prestasjon!
 
15.10.08
Med én sesjon igjen i semifinalen mot Italia syntes Norge at de hadde fått nok juling. De lå under med 99 IMP (111-210), og muligheten for et comeback var mikroskopiske. Men som regjerende europa- og verdensmester bør vel ikke håndkledet kastes inn i ringen uten at man strengt tatt er tvunget til det? Mange norske tilskuere hadde benket seg på BBO for å se Norge gjøre et siste, om enn desperat, forsøk på å nå finalen.
 
Etter et veldig bra mesterskap av Norges åpne lag til og med kvartfinalen, var det svært overraskende at Italia skulle være så overlegne i semifinalen. De tre italienske parene spilte riktignok fantastisk godt, mens ingen av våre par var særlig heldige med det de foretok seg. Dermed rullet de fleste IMP Italias vei.
 
Etter VM- og EM-gullet hadde selvfølgelig det norske laget ambisjoner om "tre på rad", som ville ha vært en utrolig prestasjon - og det i løpet av ett år! Vi får håpe at spillerne klarer å nullstille seg før morgendagens bronsefinale mot Tyskland og henter hjem en medalje.
 
Midtveis i siste sesjon i den andre semifinalen mellom England og Tyskland forlot Elinescu og Wladow, tyskernes rumenske doktorer, bordet. De ga rett og slett opp! Med 74 IMP å hente inn før de 16 siste spillene, og flere telefonnumre ut (de lå 134 IMP bak på dette tidspunktet), så de ikke noe poeng i å fortsette. Det gikk også rykter om at doktorene hadde opptrådd usportslig i denne siste sesjonen. Sjokkerte tilskuere på BBO ble vitne til at sendingen fra både åpent og lukket rom ble stengt kort tid etterpå. En skandale, vil nok mange si, men de tyske spillerne skal visstnok ha fått klarsignal av turneringslederen for å trekke seg. Uansett vil det nok bli en diskusjon om det å trekke seg midt i en sesjon er så mye verre enn å gi seg før en sesjon. Ordskiftet har allerede startet på BBO-forum.
 
Geir Olav Tislevolls norsk-fillipinsk-australsk-new zealandske lag suste videre til sluttspillet etter en fantastisk dag i dag. I siste kamp var de muligens utrolig heldige da de pådro seg 4 vinnerpoeng i tidsstraff. Hvordan kan det være heldig? De hadde lest feil på tidsskjemaet, og kom nesten en halvtime for seint, men hadde likevel 10 minutter igjen av spilletiden da rundens 10 spill var ferdigspilt! Men det var også et annet av lagene i toppen som hadde kommet for seint, så turneringsledelsen byttet om på oppsettet, slik at de to lagene som satt uten motstandere fikk spilt, mens somlekoppene fikk spille mot hverandre når de en gang dukket opp. Begge lag fikk VP i straff, GeOs lag 4 straffepoeng. Opprinnelig var de satt opp mot lag Gromov, sannsynligvis et av de aller sterkeste lagene med fire russiske landslagsspillere. Mot det nye laget de fikk møte, vant de 19-4 (!) inkludert straffepoeng, og gikk med det videre med forholdsvis klar margin. Men det er langt fra sikkert at de ville greid 19 VP mot Russland.
 
Lag Hanlon, med Tonje Brogeland - Tom Hanlon, Fiona Brown - Hugh McGann og Marianne Harding - Sven-Olai Hoyland gikk også videre med et lite nødskrik. Før siste spill lå de under 11-19 mot lag Chagas. Sammenligningen av siste spill foregikk slik: "450 in" fra Hanlon. "420" fra Sven-Olai. Tom: "One imp away, that`s a shame, I don`t think we`re gonna make it then, we`re tied for 16th place." Sven-Olai: "One away? We had 420 in, that`s 14 imps for us!" Og det var akkurat nok til å komme inn blant de 16 lagene som går til sluttspillet. Det spilles kun 20 spill i 8. delsfinalen, og oppstart av sesjonene er klokken 11.00 og 12.30 norsk tid.
 
Det ble en tidlig exit i cupspillet både på lag Hanlon og lag Tislevoll, som tapte åttendedelsfinalen over 20 spill med henholdsvis 45 og 73 IMP! Her kan du følge cupkampene i Transnationals.
 
Det ble en svært mager parturnering for de norske juniorene. 29., 31., 37., 39. og 49. plass i det 96 par store finalefeltet var nok langt unna hva de hadde håpet på. Kanskje kan de komme sterkere tilbake i singelturneringen som starter i morgen? 
 
14.10.08
Italia har dominert internasjonal bridge i en årrekke, med sju EM-gull på rad fra 1995 til 2006, med VM-gull i 2005 og med OL-gull i 2000 og 2004. Er Norge i ferd med å overta tronen som verdens beste lag etter VM-gullet i fjor og EM-gullet i år? Molberg-Aa, Grøtheim-Tundal og Helgemo-Helness mot Fantoni-Nunes, Lauria-Versace og Duboin-Sementa. Stålsett deg på BBO og følg årets kamp!
 
13.10.08
Etter en utrolig siste sesjon, 76-26 i IMP, vant det norske U28-laget finalen mot Polen med 2,7 IMP! Gullguttene heter Erik A. Eide, Jørn Arild Ringseth, Fredrik Simonsen, Sverre Johan Aal og kaptein Lars Eide. Gratulerer med bragden!
 
Norges åpne lag hadde bra kontroll på Kina gjennom hele kvartfinalen. Halvveis ledet de med 39 IMP, og vant til slutt 214-159. I semifinalen venter et sultent Italia, som sammen med Norge er den største gullfavoritten i åpen klasse. Italienerne eliminerte Polen, det kanskje tredje beste laget i turneringen, med sifrene 210-173. For å få med hvert kort i semifinalen, må du stille vekkerklokka på 05.00.
 
I den andre semifinalen ligger det an til et spennende oppgjør mellom England og Tyskland. På det engelske laget spiller "polsk-norsk-engelske" Artur Malinowski sammen med svensken Nick Sandqvist. Tyskernes rumenske doktorer, Elinescu og Wladow, imponerer i nok et mesterskap, og håper å gå hele veien denne gangen etter å ha tapt EM-gullet i siste kamp i Pau i sommer.
 
U26-laget reiste seg etter det skuffende semifinaletapet mot Danmark, og slo Taiwan med 31 IMP. Dermed ble det VM-bronse til Erik Berg, Espen Lindqvist, Ivar Berg, Tor-Ove Reistad, Petter Eide, Allan Livgård, coach Olav Ellestad og kaptein Sven-Olai Høyland.
 
Norges U28-lag vant sin semifinale mot Kina, og møter Polen i finalen i dag. Polakkene har vært utilnærmelige både i kvalifiseringen og cupkampene, så Erik A. Eide, Jørn Arild Ringseth, Fredrik Simonsen, Sverre Johan Aal og kaptein Lars Eide har en formidabel oppgave foran seg. De slo imidlertid Polen i den siste kampen i grunnspillet, og har 4,7 IMP i carry over.
 
12.10.08
Det danske damelaget ligger under 82-98 etter halvspilt kvartfinale mot USA. Det forspranget bør være mulig å hente inn om de klarer å spille like bra som i åttendedelsfinalen mot Nederland. Hollenderne ble slått med 11 IMP, til tross for at den nederlandske spilleføreren gjorde rett i dette spillet. Hadde du satt spillefører på prøven?
 
Norges lag i åpen klasse vant komfortabelt mot Tyrkia i åttendedelsfinalen, 145 mot 84 IMP. Tyrkerne hang med halvveis, men i tredje sesjon stakk Norge fra. I dag venter hjemmehåpet Kina i kvartfinalen, et lag Norge normalt har bra tak på. Over 96 spill bør Norge være minst 70-30-favoritt. I en annen kvartfinale braker Italia og Polen sammen, og dermed blir Norge garantert kvitt én av sine største utfordrere før semifinalen.
 
U28-laget møter Kina i semifinalen, etter å ha slått Belgia 112-71 i kvartfinalen. Det ligger an til en jevn og spennende kamp. I den andre semifinalen møtes Frankrike og Polen.
 
U26-laget skal ut mot Danmark i sin semifinale, så Norden er uansett sikret et lag i finalen. Vi holder Norge som favoritter, men Schaltz og Co. kommer sikkert til å selge seg dyrt i lokaloppgjøret.
 
U21-laget så ut til å fortsette sin seiersmarsj i kvartfinalen, men tapte siste sesjon mot Kina 14-47. Dermed ble de slått med 9 IMP (inkludert 12 IMP i carry over til kineserne). Selvfølgelig surt for vårt yngste lag, men uansett en flott prestasjon av Håkon Bogen, Lars Arthur Johansen, Harald Eide, Erlend Skjetne, Tor Eivind Grude, Kristoffer Hegge, coach Virginia Chediak og kaptein John Våge.
 
Dette betyr at Norges gullsjanser i Beijing i øyeblikket er langt over 50%!
 
11.10.08
Fra i dag er det ren cup i Beijing. Det åpne laget spiller åttendedelsfinale mot Tyrkia, mens U28-, U26- og U21-laget møter henholdsvis Belgia, Nederland og Kina i kvartfinale.
 
Selv om det åpne laget må vinne én kamp mer enn juniorene (gir 6,25% vinnersjanse om de fire kampene hadde vært fifty-fifty), mener vi at de er vårt største gullhåp med i overkant av 10% vinnersjanse. Det høres kanskje lite ut for de regjerende europa- og verdensmestrene, men fra nå av er ingen kamper lette. Selv åttendedelsfinalen, som kun går over 56 spill, kan bli tøff nok. I EM-sammenheng har Norges oppgjør mot dyktige tyrkiske kortspillere ofte vært jevne. Vi holder Norge som 70-30 favoritt.
 
På bakgrunn av plasseringen i kvalifiseringen (8. plass på U28-laget, 6. plass på U26-laget og delt 7. plass på U21-laget) til vil nok Norges juniorer være underdogs i sine kamper. Alle lagene virker imidlertid å være på gang, og U21-laget hadde en sensasjonell avslutning på kvalifiseringen, så de bør ha en fair sjanse uansett hvem motstanderen er. Vi tror alle lagene har i underkant av 10% mulighet for å gå helt til topps.
 
10.10.08
Alle juniorlagene klarte å snike seg videre til kvartfinalen etter en suveren avslutning på kvalifiseringen. U21-laget hadde serien 25, 19, 23, 24 og 20 VP på sine fem siste kamper og ble nummer sju. U28-laget slo lederlaget Polen 18-12 i siste kamp, og gikk videre med 1 VPs margin! U26-laget var sikre, men knuste like godt Canada, som lå foran dem på tabellen, med 56-0 i IMP! De ble nummer seks i kvalifiseringen.
 
Det åpne laget avsluttet også forrykende, og etter to 25-seire slo de nærmeste utfordrer Polen med 20-10. Dermed vant de gruppen sin med 15 VP, og valgte Tyrkia som motstander i morgendagens åttendedelsafinale.
 
De norske damene ble nummer sju i puljen sin, og manglet 17,5 VP på å nå cupspillet.
 
09.10.08
Det ble norsk dobbeltseier i singelturneringen i World Mind Sports Games! Tor Helness vant overlegent foran Geir Helgemo og 34 andre av bridgens stjerner. En fantastisk prestasjon av de to karene som utgjør ankerparet på Norges åpne lag. Dette lover godt for de norske medaljesjansene før cupspillet starter på lørdag.
 
Tor Helness hadde et snitt på imponerende 58,66%, mens Geir Helgemo oppnådde 55,27%. Så var det et sprang på 1,5% ned Andrej Gromov på bronseplassen. Resultatliste for singelturneringen i åpen klasse.
 
Dameklassen ble vunnet av Catarina Midskog fra Sverige med 57,51%. Sølv og bronse gikk til henholdsvis Anne-Frederique Levy fra Frankrike og Ru Yan fra Kina. Marianne Harding kom på 13. plass, like over middels, etter å ha hatt en glimrende andre sesjon hvor hun avanserte fra 21. til 8. plass. Ann Karin Fuglestad ble nummer 21. Resultatliste for singelturneringen i dameklassen.  
 
Her kan du lese Vegard Brekkes artikkel på Nettavisen om den norske dobbeltriumfen.
 
08.10.08
Med tre kamper igjen i kvalifiseringen ser det kun ut til å være et spørsmål om Norges åpne lag blir nummer én eller to i gruppen sin. De er i øyeblikket et halvt VP foran Polen, som de skal møte i sin siste innledende kamp på fredag. I de tre andre puljene i åpen klasse er Italia, Israel og Tyskland i klar tet. De nordiske landene har gjort det dårligere enn vanlig, og bare Danmark har mulighet til å nå en åttendedelsfinale.
 
De norske damene trenger et lite mirakel for å komme inn blant de fem beste i sin pulje ettersom de må ta igjen 24 VP på Japan.
 
Laget som har imponert mest i World Mind Sports Games hittil, er det tyske damelaget hvor Sabine Auken og Daniela von Arnim er ankerparet. De har sju 25-seire på rad og et snitt på formidable 22,3 VP!
 
Hos juniorene har U26-laget falt ned til 6. plass, men en kvartfinale ser ut til å være sikret. U21-laget har fått et ørlite håp om å nå cupspillet etter å ha vunnet 25-2 og 19-11 i sine to kamper på onsdag. U28-laget er fortsatt i brukbar posisjon på 12. plass av 74 lag, og mangler 6 VP for å komme inn blant de åtte beste.
 
Lenke til turneringssiden. Lenke til Christian Vennerøds Beijing-blogg. Lenke til BBO.

07.10.08
På en relativt tøff dag scoret det åpne laget 22, 16 og 16 VP mot Belgia, Spania og Ukraina. Morgendagens to kamper går mot Taiwan (6. plass) og Guadeloupe (3. plass).

Damene hadde også en bra dag, med 13, 25 og 20 mot Litauen, Portugal og Reunion. Det førte dem opp på 7. plass. De kan ikke regne med å bli beste sekser i de tre puljene, og må derfor inn blant de fem beste for å avansere til cupspillet. Avstanden opp til Japan på 5. plass er 14 VP. I morgen møter damene Egypt (11. plass) og Hong Kong (9. plass).

U26-laget, som hadde spilt svært stødig så langt, fikk flere riper i lakken i løpet av tirsdagen. 17-13 mot Italia var bra, men 10-20 tap mot jumbolaget India og 5-25 tap mot Polen var stygge sifre. De falt ned på 4. plass sammenlagt, 58 VP bak suverene Polen, men har fortsatt 19 VPs klaring til 9. plassen.

U21-laget må se langt etter en kvartfinale. Med fem kamper igjen har de hele 29 VP opp til den røde streken.

U28-laget henger fortsatt med i toppen av det 74 lag store feltet i World Mind Sports Games. De innehar i øyeblikket den siste kvartfinalebilletten på 8. plass, men det er veldig tett både bak og foran dem. 

06.10.08
Etter ni kamper, halvspilt i round robin, i World Mind Sports Games i Beijing er Norges åpne lag falt ned til 2. plass i sin gruppe, men har fortsatt klar margin på kvalikplass.

Damene har gjennomført sin tøffeste dag i round robin til litt under pari, og har falt ned på en 8. plass, men har et lettere program framover.

Hos juniorene er U26-laget krøpet opp på en fin 2. plass, men er forholdsvis langt bak Polen som leder puljen. U28-laget har falt ned på 8. plass, men de spiller Monrad i stedet for round robin før sluttspillet, og det er tett som hagl både framover og bakover. U21-laget startet dagen strålende med 25-0 mot Botswana og 25-5 mot Ecuador, men tap 10-20 mot Bulgaria i dagens siste kamp gjør at de ikke ligger bedre an enn en 12. plass.

05.10.08
Norges åpne lag fortsatte storspillet mot Singapore og Chile i dagens to første kamper. Begge lag ble banket 25-4, og Norge hadde en soleklar ledelse i puljen. Om kvelden møtte de et av de sterkere lagene i gruppen, Bulgaria, og fikk sitt første tap, 8-22. De leder ennå gruppen med 128 VP, foran Polen (124), Spania (119) og Bulgaria (105).

For de norske damene var det en dag på det jevne. 19-11 mot India, 12-18 mot Italia og 15-15 mot Libanon ga dem en delt 6. plass med 94 VP. De er ett VP bak kvalikgrensen (5. plass), og 30 VP bak ledende England.

Alle juniorlagene må inn blant de åtte beste for å avansere til cupspillet. U28-laget (8. plass av 74 lag) og U26-laget (4. plass av 18 lag) ligger i fin posisjon, mens U21-laget har fått en tung start på mesterskapet (14. plass av 18 lag). 

04.10.08
Etter tre kamper ligger U26-laget på 3. plass (av 18), U21-laget på 12. plass (av 18) og U28-laget på delt 11. plass (av 74). Alle juniorlagene må være inne blant de åtte beste etter gruppespillet for å kvalifisere seg til cupspillet.

I dameklassen tapte Norge 10-20 mot England i første kamp, men slo deretter Thailand og Japan med henholdsvis 18-12 og 20-10. Det førte dem opp til en delt 5. plass (av 18) med USA. De norske damene må inn blant de fem beste etter gruppespillet, eller være beste sekser, for å gå videre til cupspillet.

Det åpne laget har fått en fantastisk start på mesterskapet. Det begynte med en sterk 20-10 seier mot et bra lag fra Egypt, og deretter ble Bermuda og Bosnia-Herzegovina knust med henholdsvis 25-3 og 25-1. Dermed har Norge opparbeidet seg et forsprang på 12 VP ned til Bulgaria, Polen og Spania. For å avansere til cupspillet må Norge være blant de fire beste i sin pulje, men det er en fordel å vinne puljen siden man da kan velge motstander i åttendedelsfinalen.

I dette spillet mot Egypt kom Tor i en kinkig posisjon:

http://www.bin.no/spill/?ID=431

Makker spiller ut hjerter konge, som går til bordets single ess. Hvordan planlegger du motspillet?

I stikk to blir det spilt en liten spar i fra bordet. Hva gjør du?

Det er ikke uvanlig at makker har KDx når han spiller ut kongen, så Tor trodde spillefører var i ferd med å snike til seg sitt niende stikk. Slik var hele spillet:

http://www.bin.no/spill/?ID=432

Geir Helgemo hadde blinket et fantastisk utspill fra Kx, det eneste utspillet som beiter kontrakten, men dessverre hadde Tor kommet et hakk videre fra nybegynnerkurset der man lærer "andrehånd lavt", og da sto det plutselig 3 grand med tolv stikk.

03.10.08
Etter første sesjon i singelturneringen i åpen klasse leder Tor Helness med 62,22%. To kinesere er nærmest, mens Geir Helgemo ligger på 9. plass med 54,55% etter 22 av 70 spill. 36 spillere deltar. I dameklassen gikk det trått for Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad. De ligger på 21. og 23. plass av de 24 deltakerne med 45,71% og 42,38%. En fransk, spansk og svensk dame topper resultatlisten.

I dag var det åpningsseremoni for World Mind Sports Games, men siden det ikke var plass til alle, hadde president Damiani prioritert å gi plassene bridge hadde til disposisjon til juniorene, slik at resten hadde sin egen sammenkomst som markerte åpningen av mesterskapet.

Lenke til turneringssiden. Lenke til Christian Vennerøds Beijing-blogg. Lenke til BBO.

  
 Tor leder og Geir følger et lite stykke bak.

 
Mens damene kjemper i en helt annen del av resultatlisten.



02.10.08
I går var Kinas nasjonaldag, og vi, sammen med det som virker som omtrent hele resten av Kina, hadde en dag som skikkelige turister i Beijing. En avslappende dag på Sommerpalasset sto på programmet, men etter en time som sild i tønne ga vi opp hele greiene og dro på shopping på silkemarkedet i stedet.

Resten av laget er nå landet i Beijing, og for dem går ikke innsjekkingen like greit som for oss. En rimelig frustrert coach ringte nettopp fra innsjekkingsskranken på hotellet, og der sliter de med å få rett nøkler til rommene.

I morgen starter endelig spillingen for de som skal spille singelturneringen. Tor Helness, Geir Helgemo, Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding skal i ilden fra Norge. Her er deltakerlisten.

  
 Sommerpalasset: I denne køen går det ikke an å snu.
 
Kylling i appelsinsaus.

01.10.08
Nå har vi vært et døgn i Beijing. Bortsett fra en liten tabbe på Gardermoen, da Marianne trykket for uttak av feil valuta og tok ut 3000 norske i stedet for 3000 kinesiske yuan, så gikk alt som smurt. Og flyplassen i Beijing overrasket positivt: Det tok under 20 minutter fra vi landet med flyet, til vi hadde gått av flyet, hentet bagasjen, gått igjennom passkontrollen, gått igjennom tollen og blitt hentet av organisatorene til World Mind Sports Games og satt på en buss på vei til spillerhotellet. Fantastisk! GeO, som kom i morges, var ikke like heldig, og i skrivende stund står han enda på flyplassen og banner og sverter...

Etter å ha sjekket inn i leiligheten vår, sikkert bra etter kinesisk standard, men illeluktende etter norsk, sov vi søtt i hele 5 timer på senger harde som betong. Blir spennende å se hvordan det går å sove på disse sengene når vi ikke er like trøtte, mulig at vi må avlegge IKEA et besøk før spillingen starter.

  
 Første egg: Marianne tar ut feil valuta! 3000 NOK med til Kina
 
Men etter det gikk alt som smurt: Tonje på bussen på vei til spillerhotellet.

28.09.08
Tonje og Marianne er nå innlosjert på Rica Gardermoen hotell. I morgen tidlig reiser vi via Moskva til Beijing. På grunn av tidsforskjellen mister vi en natt, så vi er glade for å komme såpass tidlig for å prøve å kvitte oss med litt jet lag før spillingen starter. De fleste fra den norske delegasjonen kommer først torsdags morgen. Spillingen starter fredag for de som skal spille singelturneringen (Tor Helness, Geir Helgemo, Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding), mens selve mesterskapet starter lørdag.

Det spilles først et gruppespill, og siden et sluttspill der det er ren cup. Det er vanskelig å vurdere hvor gode de forskjellige lagene i puljene er, kanskje spesielt for damene og juniorene der det kan være en del utskiftninger fra år til år, men det ser ut som om damelaget har kommet i en pulje det skal være mulig å gå videre fra. Her er trekningen og kampoppsettet for damene. Det åpne laget er havnet i Gruppe C, og har ingen av de andre forhåndsfavorittene i sin pulje.

Damene spilte Sauda Cup forrige helg, om enn ikke i helt de samme parkombinasjonene som i Beijing, og formen virker å være fin, med seier til Tone Torkelsen Svendsen og resten av Sveios Disipler, og en tredjeplass til Beijing next med Tonje Brogeland, Sølvi Remen, Kristine Breivik og Marianne Harding.

  
 Beijing next nummer tre i Sauda Cup
  
 Sveios Disipler vant Sauda Cup


Hjemmesidene til mesterskapet med løpende oppdateringer finner du her.

BIN kommer til å ha løpende oppdateringer fra mesterskapet. Christian Vennerød reiser til Beijing som journalist for NBF, og vil følge alle de norske lagene. Følg med på hans reportasjer her. Det er ikke sikkert vi greier å følge alle lagene like tett.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger