AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Det er ikke alltid det er poengene det står på

Sauda Cup er en fantastisk turnering. For de av dere som ikke har tatt turen- dere har gått glipp av en flott opplevelse. Ikke bare er bridgeturneringen velorganisert med flott resultatservice, bra spillelokaler og god turneringsledelse, men for meg- som er en matmoms, har de også en kantine hvor de deiligste smørbrød og kaker er å finne, samt pølser og hjemmelaget suppe. Kan det bli bedre?

Tja, bridgen kan man jo alltid se tilbake på som noe man kan gjøre bedre, men der kan jeg ikke skylde på andre enn meg selv. I årets turnering meldte jeg meg inn i et meldingsforløp hvor jeg ikke hørte hjemme, og hva skjedde, joda- motparten straffet meg, tok sine 1700 !!! og ga meg en trøste-lighter hvor det sto "PASS".

I Ukens spill er den min makker Tone T. Svendsen jeg vil skryte litt av. Og for dere som gikk glipp av det: Vi var en gjeng som gikk ut å spiste i Lillehammer dagen før NM-damer skulle starte. Tone var giret og hadde veldig lyst til å spille, men selv kunne jeg ikke. "Marianne, kan ikkje du og eg spelle då?" Og slik ble det til at to damespillere som aldri har spilt sammen før, meldte seg på- og vant en NM tittel.

Ok. Over til ett spill fra Sauda som ga imper inn. Du skal få Tone sin hånd og se om du er like flink til å vurdere kortene:

 
K
8 3
D 10 9 4 3
E 5 4 3 2
 
 
VestNordØstSyd
1 ru
pass2 ru*pass2 hj*
dbl3 ru*pass3 gr*
pass4 klpass4 ru
pass4 sppass4 gr
pass5 rupass5 gr
pass6 rupasspass
pass

Tone så min åpning av 1 ruter og meldte 2 ruter omvendt minor (minst invitt til utgang). Vi bruker relemeldinger nå, så min 2 hjerter viser enten en naturlig revershånd med 4 hjerter, eller en 18-19 grand. Doblingen som kom, ga Tone muligheten til å vise en minimumshånd, og da jeg hadde vist frem 18-19 hånden, bestemte hun seg for å komme med en sleminvitt. 4 kløver viser første eller annen kontroll i kløver (med ruter som trumf). Jeg ventet på en ny kontrollmelding med 4 ruter og Tone bestemte seg for å vise frem spar kongen. Etter å ha fått vite om alle essene var på plass storeslemsinviterte jeg, men Tone hadde tømt hånden og la kontrakten i 6 ruter.

 
K
8 3
D 10 9 4 3
E 5 4 3 2
 
10 7 6 5
D kn 9 7 6 5
2
D 6
D 9 4 2
K 4
7 6 5
K 10 8 7
 
E kn 8 3
E 10 2
E K kn 8
kn 9
 

Med spar ut var det enkelt å kaste en hjerter på spar ess, og claime kontrakten. Tone sin hånd var kanskje ikke så honnørsterk, men dog veldig spillesterk, og slemmen var en flott kontrakt! Hadde du vurdert likt?