AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Franske gentlemen Publiseringsdato: 22.03.2010

I vinterferien tok Marianne Harding, Lisbeth Glærum og undertegnede turen til Paris. Med oss hadde vi også tre ikke-bridgespillende-venninner.

Når man er i utlandet og har tid, er det veldig spennende å ta turen innom en lokal bridgeklubb. Vi hadde på forhånd tatt kontakt med en fransk landslagsspiller vi kjente, for å høre om det var noen klubber som hadde spilling søndag ettermiddag. Etter mange SMS''er frem og tilbake, fikk vi en flott veibeskrivelse og tidspunkt for når spillingen startet.

Ti minutter før spillestart løp vi heseblesende, men lykkelige, inn døren. Vi hadde funnet frem gjennom metrosystemet i Paris. Med fire forskjellige togbytter var vi på plass.

Marianne sa seg villig til å splitte trespannet og spille med en franskmann (en av lærerne i klubben som holdt et godt nivå). På de åtte minuttene som var igjen, diskuterte de system og ble enige om det meste. Noen språkproblemer oppsto, men klare ble de.

I en av de første rundene tar Marianne opp denne hånden:

 
K kn 10 6 4 2
9
D 6 3 2
4 3
 

Litt usikker på om dette var avtalt, åpnet hun i 2 ruter, Søppel-Multi, som viser en svak hånd (3-7 hp) med 6-korts majorfarge, eller en sterk grandhånd (20-21 hp). Makkeren til Marianne alerterte meldingen. Franskmannen i Vest meldte inn 2 hjerter, og makkeren til Marianne sa 3 hjerter. "Spørsmål etter hold?" tenkte Marianne. Øst doblet, og Marianne, som hadde en maksimumshånd, hoppet til 4 spar. Pass fra gentleman til venstre, og 5 ruter fra makker. Pass, og Marianne sin tur igjen.

Hva ville du gjort?

Marianne passet ned. Hun tenkte at makker trodde hun hadde svake 2 i ruter, og ville ikke skape flere problemer. Utspillet var hjerter ess, og ny hjerter. Hele given så slik ut:

 
E D
7 5 2
E 10 7 5
D kn 9 6
 
7
E D kn 10 8 6 3
K kn 4
7 5
9 8 5 3
K 4
9 8
E K 10 8 2
 
K kn 10 6 4 2
9
D 6 3 2
4 3
 

Som du ser står det 4 hjerter øst-vest, men som sagt, franskmenn er gentlemen, og ville ikke fornærme gjesten sin med en dobling.

Etter å ha spilt en liten ruter til tieren i bordet (du har ikke innganger eller trumf nok til å ta dobbeltfinessen), og lagt ned ruter ess, ble det notert minus 200.

Skal du bort i påsken? Sjekk på nettet om det finnes en bridgeklubb i nærheten. Det er jo alltid koselig å møte nye spillere. Og husk - bridge er internasjonalt!

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no.