AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Gir man lillefingeren... Publiseringsdato: 12.04.2011

I helgen spilte Jessheim BK mot Heimdal BK i 6. runden i NM for klubblag. Overraskende nok var det Jessheim BK som ledet 37-32 etter 20 spill. 

Selv satt jeg sammen med 15 bridgespillere og fulgte kampen. Diskusjonen var stor. "Hvem ønsker du vinner Tonje?" Flekkefjord BK, som jeg spiller på, har også kommet til 6. runde, hvor vi neste tirsdag får besøk av gamle travere fra Tøffelklubben. Kampen der blir nok jevn. Men om vi vinner, jo da vil jeg at de beste lagene skal være i finalen. Jeg ønsker å spille mot Helgemo og gutta. Det er jo mye bedre å gjøre det bra når de beste lagene er med, er det ikke? Men selv om jeg mener dette, må jeg si at det hadde vært litt moro om de kjente Heimdal-spillerne tapte for underdogen Jessheim.

I dette spillet fra kampen, var det Jessheim som gjorde en liten feil. Og det, er alt Geir Helgemo trenger:

 
E 9 5 3
E
D 7 5 2
K 7 4 2
 
D 10 8 2
D 9 8 2
kn 10 4
D kn
4
K kn 7 6 5
E 9 6 3
10 6 3
 
K kn 7 6
10 4 3
K 8
E 9 8 5
 
 
VestNordØstSyd
1 kl1 hj1 sp
2 hj2 sp3 hj4 sp
passpasspass
(spillet er vridd)

Utspillet mot 4 spar var hjerter åtte som gikk til det single esset i bordet. Geir fortsatte med en ruter til kongen på hånden som fikk beholde stikket. Deretter spilte han en liten hjerter til stjeling i bordet. En liten ruter ble deretter spilt mot åtteren, esset til Øst glapp nok ut av hånden hans, og den glippen ga Geir muligheten. Øst som var inne på ruter ess fortsatte med nok en ruter, Geir kastet en kløver på hånden, og da Vest fulgte farge, vant blindemanns dame stikket. Geir tok deretter for spar ess, før han tok for kløver kongen og en ny kløver ble spilt til esset. Dette var stillingen før han spilte en tredje runde hjerter til stjeling i bordet:

 
9 5
-
7
7 4
 
D 10 8
D 9
-
-
-
K kn 6
9
10
 
K kn 7
10
-
9
 

Etter hjerterstjelingen trakk Geir ruter sju. Da Øst fulgte farge, kastet han den siste kløveren på hånden, Vest kastet sin siste hjerter. Øst var innspilt, men prøvde seg med en kløver. Geir stjal med spar sju og Vest stjal over med spar åtte... og måtte spille opp trumf rett i kutten.

Kampen endte til slutt 64-96 til Heimdal BK. Gratulerer med finaleplassen. Jeg håper selvfølgelig å møte dere der ved det grønne bord.