AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Intervju med damekapteinen
VM-plass er målet
 
Av Alf Helge Jensen

Norges damelag i bridge-EM har samme mål som laget i åpen klasse, nemlig å bli blant de seks beste og dermed kvalifisere seg til Bermuda Bowl (VM).

I dag starter EM i bridge i Dublin. Norges damelag består av følgende:
Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad
Tonje Aa. Brogeland og Tone T. Svendsen
Gunn Tove Vist og Stine Holmøy
Allan Livgård er lagkaptein og Sten Bjertnes coach.

- Vi stiller med et godt lag og det er naturlig å satse på topp seks. De seinere år har Norges damelag endt fra 7. til 10. plass. Nå satser vi på å gjøre det enda bedre. Laget er godt sammensveiset og topp motivert, sier Livgård.

- Har dere noen resultater i oppkjøringen til mesterskapet som tilsier en slik optimisme?

- Ikke fra større internasjonale turneringer. Økonomien til Norsk Bridgeforbund tillater ikke at damelandslaget kan delta internasjonalt utenom mesterskapene. Dette får vi ikke gjort noe med, så det handler om å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi har spilt en jevn treningskamp mot Italia på BBO. Ellers har jentene forberedt seg svært godt med grundig systemarbeid og trening på BBO.

- Hvordan vurderer du de enkelte par på laget ditt?

- Marianne (Harding) og Ann Karin (Fuglestad) er normalt vårt sterkeste kort. De har utviklet seg til å bli et av Europas beste damepar etter min mening. Sist høst fikk de reist ut for å få tøffere trening takket være stipend fra forbundet. Tonje (Aa. Brogeland) og Tone (T. Svendsen) har vært på laget flere ganger og har nødvendig internasjonal rutine, mens Gunn Tove og Stine er vår ferskeste parkombinasjon. De har imidlertid mange solide resultater å vise til. Totalt sett tror jeg dette er en veldig god miks, sier Livgård.

Det har unektelig vakt en viss oppmerksomhet at Siv Thoresen, av mange regnet som Norges beste damespiller, ikke er på laget med sin nye makker Ingunn Uran. Så langt har Livgård vært heller taus om akkurat det, men her letter han litt på sløret.

- Jeg har bevisst unngått å delta i den debatten. Thoresen/Uran var selvsagt vurdert og er opplagt et godt par, men de er relativt ferske som par. Det handler om en totalvurdering der flere faktorer naturlig nok spiller inn, ikke bare det bridgefaglige. Jeg mener å ha satt sammen det beste laget. De er veldig opptatt av å stå på for hverandre. Lagfølelsen er på topp, sier lagkaptein Allan Livgård.

Norge åpner mot Østerrike og har Bulgaria i dagens andre kamp.
 
19 lag deltar i dameklassen. De heteste favorittene er England, Nederland og Spania, mens Sverige er blant outsiderne til en medalje. Tyskland ville vanligvis vært i toppsjiktet, men stiller i år langt svakere da deres ankerpar, Sabine Auken og Daniela von Arnim ikke er med.