AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Ferske landslagsspillere viser de har teften

Onsdag møtte de norske damene noen av våre nye herrelandslagsspillere i en 20 spills lagkamp. I dette spillet viste Thor Erik Hoftaniska at teften er inne.

 
E K kn 8 3
9 6 4
E 9 6
9 3
 
 
D 10 6
E K kn
K kn 10
E K D 6
 
 
VestNordØstSyd
1 sppass2 kl*
pass2 ru**pass2 gr***
pass3 grpass4 kl
pass4 rupass4 hj
pass4 grpass5 sp
pass5 grpass7 gr

Etter et langt meldingsforløp, hvor 2 kløver fra Thor Erik Hoftaniska er Toronto, 2 ruter fra Thomas Charlsen er en "ventemelding" som benekter singelton samt 6-korts spar, var 2 grand utgangskrav. 3 grand fra Thomas viser normalt 5-3-3-2/5-3-2-3 fordeling. Etter noen runder med cuebids var det Thomas som spurte etter ess med 4 grand, og da han over Thor Erik sitt svar også inviterte til storeslem, var ikke Thor Erik vanskelig å be. På sine kort kunne han se at om sparen ga fem stikk trengte han bare én av de røde damene eller kløver knekt for at storeslem var nedlegg. I tillegg kunne han kanskje få favør i utspillet dersom det kom et rødt kort ut. Han klikket raskt på 7 grand!

Utspillet er kløver 2, og utspiller er Siv Thoresen. Hun har akkurat fylt femti år, og i helgen har det vært feiring med bridgeturnering både fredag og lørdag, samt festmiddag. Formen hennes er også inne da hun finner et utspill som ikke hjelper deg noe særlig. Se om du også klarer å sniffe hjem kontrakten.

Marianne Homme la i kløver knekt som du stikker med esset. Du fortsetter med spar 10 og spar dame. På damen kaster Siv hjerter 7. Du spør om styrke og fordelingskast, og får vite at de bruker norske og små.

Thor Erik har spilt mot Siv uendelig mange ganger, og kjenner henne godt nok til å vite at mot en storeslem gir hun deg så lite informasjon som mulig.

Thor Erik så for seg at Siv hadde spilt ut fra femkortsfarge i kløver. At hun lekende lett kastet en hjerter, tolket han som at hun hadde lengde der. Han satte henne derfor på fem kløver og fire hjerter, singel spar og trekorts ruter. Han tok for esset og kongen i hjerter, tok for sparstikkene og kløverstikkene. Da resten av Sivs avkast også tydet på at intuisjonen hans var rett, tok Thor Erik ruterkutten gjennom Marianne som han antok hadde lengden (fire kort mot Sivs tre). Hele spillet så slik ut:

 
E K kn 8 3
9 6 4
E 9 6
9 3
 
5
D 7 5 3
5 4 2
10 8 7 4 2
9 7 4 2
10 8 2
D 8 7 3
kn 5
 
D 10 6
E K kn
K kn 10
E K D 6
 

11 IMP til herrene da Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad stoppet i 6 grand med et overstikk ved det andre bordet.

Hvordan kampen gikk til slutt? Damelaget slo herrelaget med 1 IMP!