AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Vanskelig

Årets bridgesesong er over for denne gang, i alle fall for meg, mens mannen min kan se fram til en rekke spennende turneringer på sen- og ettersommeren. Sommerens høydepunkt for meg var EM i Ostende i Belgia med damelandslaget. Jeg har ikke referert mange spill derfra, men det vil dukke opp noen i denne spalten utover høsten. Skal jeg gi en kort oppsummering av EM, må det være tre stikkord: fordelingshender, god motstand og dårlige (les: helst uheldige) avgjørelser.

Ok - over til spillet.

Du skal få min makker Tone sine kort, så kan du jo se om du hadde meldt likt som henne:

 
10
K kn 7 3
2
K 10 8 7 5 4 2
 

Meldingsforløpet begynner med deg i gunstig sone, og du sier pass siden det ikke er optimalt å sperremelde i en minor med en 4-korts majorfarge på si. Det går pass fra Øst, og din makker åpner i 1 ruter. En ting det kan være greit å vite, er at i tredjehånd åpner vi på smårusk hvis vi har en bra farge. Vest melder inn 1 spar, og det er din tur. 2 kløver kan kanskje være fristende, men det er jo litt dumt å ikke få vist frem de fire hjerterne du har.

Tone falt ned på en dobling, og Øst meldte 3 spar som sperr. Så var det min tur. Jeg prøvde å lukte meg fram til beste utgang og hoppet til 5 ruter. Hele spillet så slik ut:

 
10
K kn 7 3
2
K 10 8 7 5 4 2
 
K D 9 5 3 2
E 9 8 6
D 3
9
E 7 6 4
D 5 4 2
8 5 4
D kn
 
kn 8
10
E K kn 10 9 7 6
E 6 3
 

Spar konge ble spilt ut fra Vest og stukket med esset av Øst, som skiftet til en trumf. Jeg tok en lang tenkepause før jeg la knekten som gikk til damen. Hjerter ess ble tatt for, før en ny spar ble servert. To bet og minus 100, som ga 11 IMP til motparten som hadde 400 inn i 5 kløver på andre bordet.

Etter sammenligningen er jeg pottesur (det var enda et spill som jeg kanskje skulle ha gjort annerledes, men det skal du få høre om i neste uke). Skulle jeg ha funnet ruter dame? Skulle jeg ha meldt annerledes slik at vi kunne ha funnet toppkontrakten 5 kløver?

Sur og ergerlig møter jeg mannen min på hotellet, og spør ham hvordan jeg skulle ha spilt ruterfargen. "Du gjorde helt rett, Tonje," fikk jeg til svar, og han er faktisk ikke en som jatter med for å få meg i bedre humør, iallefall ikke når det kommer til bridge. Men så la han til: "Men hvorfor doblet du ikke 3 spar, så kan Tone melde 3 grand om hun har sparhold? Det gjorde jeg, og da Odin sa 5 kløver, så jeg ingen grunn til å ta ut!" Hvorfor glede meg slik, for deretter å få meg til å bli like irritert igjen?

Når jeg ser tilbake på EM og skal finne spill jeg kan skrive om, er det merkelig hvordan de gode spillene har forsvunnet fra minnet, mens de spillene som kostet dyrt ligger igjen som en vond og illeluktende tåke.

Neste uke skal du få lese om et spill fra samme kamp som kostet 12 IMP.

Har du et spill du vil fortelle om? Send en e-post til tonje@bin.no.

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Tonje Brogeland Dato: 18.8.2010
E-post: tonje@bin.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Denne mailen fikk jeg direkte av Roar Voll. Og jeg må si meg enig i at han har ett poeng. Les selv og kom gjerne med en sakelig kommentar.
Hei,

Hvis høyre motspiller hadde hatt ru Dxx, ville ikke hun da vurdert å spille mer spar for å sikre seg et ruterstikk?

Med åpne kort er det opplagt motspill (sp k, hj E og ny spar) , men da du tok finessen, spilte du på at motparten hadde gjort en feil i motspillet.

Og det hender jo rett som det er at motparten gjør feil og da skal man utnytte dem (men det er ikke alltid lett å se når de har gjort feil, eller når de spiller korrekt (double-dummy)).Du får spørre Boye en gang til om han fortsatt mener du spilte rett? Jeg er enig med Boye i at du burde doblet for å vise en god hånd og for å få muligheten til at makker kan vise langfarge i kløver. Med singel spar, hjE, 3 ruter og kl KD står jo slem.mvh

Roar Voll