AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
VM-rapport lørdag 29. oktober
Søndag 16. oktober går starten av Bermuda Bowl (herrer), Venice Cup (damer) og d`Orsi Senior Bowl (senior). Norge er dessverre ikke kvalifiserte til årets VM, men vår journalist i Veldhoven, Nederland, Jon Sveindal (JBGood), kommer til å følge våre nordiske venner, Sverige og Island, samt New Zealand som har Geir Olav Tislevoll på laget. Det spilles tre kamper hver dag i de innledende rundene; 10:30, 13:45 og 16:45. BBO sender direkte fra 12 bord.
 
Jon Sveindal er BINs utsendte reporter som rapporterer etter hver spilledag.

Her finner du forskjellige linker som kan være interessante:  Offisiell VM-side, Tidsskjema, Resultater, Bulletiner, LivestreamECatsBridge, Bridgewinners, Bridgetopics

 
Lørdag 29. oktober – dag 14: Finale Bermuda Bowl og Transnationals.
 
Nederland vant Bermuda Bowl, israelske juniorer tok seieren i Transnationals
 
Min siste rapport blir også min korteste. Baren var invadert av nye gjester i går, kun et par bridgespillere var å se. Og de så slitne ut. Så jeg betraktet kontoret som stengt. Spenningen som tidligere i disse to ukene har ligget i luften, kulminerte med en forutsigbar ferd mot seier til hjemmefavorittene i Bermuda Bowl. Nederland var utilnærmelige, og før siste sesjon ledet de med 83 imp.

Siden det var en turneringslederavgjørelse i vente, som man regnet med ville gi noen imp i amerikansk favør (jeg tror de fikk en syver), valgte USA 2 å spille de siste 16 også. Etter en 3 grand i sonen som ikke nederlenderne meldte, var differansen nede på 61. Men rett etter gikk yankeene en redoblet bet i 4 hjerter i sonen, og da var det definitivt over.
 
I Transnationals var situasjonen noenlunde lik. De israelske juniorene virket å ha mer å by på enn sine australske motstandere, og med 16 spill igjen var ledelsen øket til 48 imp. Oz Open knappet noe innpå, og med sju spill igjen fikk de inn 15 imp for 4 spar redoblet med et overstikk, mens juniorene gikk bet i 6. Et par spill etterpå kom dette:

Øst gir, nord-syd i sonen.

 
 
sp
kn1084
 
 
 
 
hj
87
 
 
 
 
ru
kn10
 
 
 
 
kl
109763
 
 
sp
K65
 
 
sp
ED732
hj
Dkn92
 
 
hj
EK54
ru
985
 
 
ru
EKD6
kl
kn82
 
 
kl
-
 
 
sp
9
 
 
 
 
hj
1063
 
 
 
 
ru
7432
 
 
 
 
kl
EKD54
 
 
 
Australia meldte 6 hjerter, mens israelerne aldri fant hjertertilpasningen, og kom i 6 spar. Hvis nord og syd hadde byttet en ruter, hadde 6 spar gått bet, mens 6 hjerter hadde gått hjem. Slik det var, ble det ingen slemsving – kun ett imp på overstikk i 6 hjerter. Da var løpet kjørt.

VeldhovenBanner