AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
Bridge Master 2000 nivå 3 Publiseringsdato: 15.02.2010

Bridge Master 2000 er et PC-program som er laget av Fred Gitelman, samme mann som står bak Bridge Base Online (BBO). I disse PC-spillene er du spillefører og skal finne sikreste spilleplan. Hvorfor dette spillet er spesielt gøy, er fordi motpartens kort forandrer seg etter hvordan du spiller. Dersom du ikke finner den 100 % sikreste spilleplanen, vil du gå bet. Dersom du lurer på hvordan du burde ha spilt eller om du tenker riktig, er det til hvert spill en forklaring. 

Det finnes fem forskjellige nivåer. Hvert PC-spill (nivå) koster hos BIN 250 kroner. På nivå 3, som Ukens spill er hentet fra, er det 96 hender du kan prøve deg på. Går du inn på BBO under "Utforsk bridge", vil du helt øverst finne "Bridge Master". Her er det noen gratis eksempler fra de forskjellige nivåene.

Du har kommet i 6 ruter, og utspillet er spar konge. Finner du den vinnende spilleføringen?

 
E 6 5
D kn 10
5 4 3 2
D kn 10
 
 
4 3 2
E K
E K 9 8 7 6
E K
 
 
VestNordØstSyd
2 sppasspassdbl
pass2 grpass3 ru
pass3 sppass6 ru
passpasspass

En viktig ting før du begynner å spille, er å tenke ut hvordan kortene er fordelt. I dette spillet har motparten åpnet med 2 spar som sansynligvis er 6-korts farge. Da vet du også at motspilleren til høyre for deg har singel spar. Det er henne du vil spille inn, men hvordan?

Du tar for spar ess og spiller ruter til esset. Dersom vest viser at hun har de tre utestående trumfene, tar du for kongen også. Dersom begge følger farge, tar du med deg esset og kongen i hjerter, og esset og kongen i kløver, før du spiller liten ruter. Kryss fingrene, lukk øynene og håp at høyre motspiller har den siste utestående trumfen. Lukk opp øynene, smil og si "Innspilt!"

I forrige uke skrev jeg om et spill hvor man må gi bort stikk for å holde kommunikasjonen mellom hendene åpne. Ble man for grisk, gikk man også bet. I dette spillet gir du bort ett stikk for å få to tilbake. Men for en deilig følelse det er når du får til innspillet!

Var dette spillet på ditt nivå? Neste uke kommer et spill fra nivå 4.

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no