AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden /
 
I Ukens spill kan du være med å drible verdens beste par

Jeg var med min bedre halvdel, Boye, da han skulle spille Fall Nationals i San Diego i begynnelsen av desember. Siden vi også hadde med sønnen vår Anders på 4 år, ble det ikke mye spilling på meg, men jeg var heldig og fikk være sjettemann på et lag fra Australia. Makkeren min, ei jente på 23 som heter Ally, har spilt på juniorlandslaget der borte, og vi fant fort ut at vi spilte det samme grunnsystemet som er 2 over 1.

Den første lagturneringen i San Diego er en turnering som spilles som Board-a-Match (BAM). En differanse, uansett poengsum, gir deg gevinst, så om du spiller 4 hjerter (420) med hjemgang og motparten spiller 3 grand med 10 stikk (430), vinner motparten spillet og får 1 poeng, mens du får 0. Er spillet uavgjort, får dere begge 1/2 poeng. Du spiller to spill i runden.

Etter noen runder med grei spilling kom det to italienere til bordet. Jeg har tidligere vært ute og spist middag med begge to og er på "Hei" med de. Italienerne er alltid blide og koselige, og flinke til å forklare sine egne meldinger ved bordet.

Du tar opp denne hånden:

 
K kn 7
kn 10 9 6 5 3
K kn 6
5
 

Italieneren til høyre for deg åper i 1 kløver, og du hopper inn med konstruktive 2 hjerter. Italieneren til venstre dobler, makker sier pass, åpner sier 3 kløver (som når jeg spør etter endt meldingsforløp, viser ekstra lengde i kløver og benekter fire spar), pass fra meg, og 3 hjerter som spørsmål etter hold fra venstre, makker passer igjen og åpner melder 3 grand som blir sluttkontrakten.

Hva spiller du ut?

Slik tenkte jeg: Italieneren som har doblet 2 hjerter, har sannsynligvis sparfarge. Makker har ikke doblet 3 hjerter, så hun benekter honnører der. Spillefører har kløverlengden. Altså faller valget på ruter. Men hvilken? Dersom makker har esset, spiller det ikke stor rolle; fargen blir fort blokkert med en liten ruter ut, og både å spille ut kongen eller knekten kan gjøre det vanskelig for makker å se situasjonen dersom hun har esset. Ergo håper du at makker har ruter dame. Du håper selvsagt også at hun har en kløverstopper som spillefører må innom. Jeg spilte ut ruter konge.

Her er hele spillet:

 
E 9 6 5 4 3
K 2
3 2
10 8 2
 
10 2
E 7 4
E 9 8 5 4
D 6 4
D 8
D 8
D 10 7
E K kn 9 7 3
 
K kn 7
kn 10 9 6 5 3
K kn 6
5
 
  

Claudio Nunes (som ble spillefører) så litt overrasket ut over utspillet, og jeg må si at jeg ikke følte meg helt høy i hatten. Han brukte sine ti sekunder før han forstatte med en liten ruter til tiern! Som jeg stakk med knekten. Hva foregår nå?

Etter en stund fant jeg ikke noe godt svar på hvorfor han ikke hadde spilt på kløveren, men jeg fant ut at den eneste sjansen for å hente noen stikk (husk jeg tror fortsatt at makker ikke har noe i hjerter), var å fortsette i spar. Jeg la ned spar konge, fikk styrke fra makker og fortsatte med spar knekt som makker ivrig stakk! 3 bet og pluss 300 på oss. Det ironiske er at med hjerter ut (som jo bør komme dersom makker dobler spørsmålet etter hold), kommer det en automatisk sparskift fra makker som også fører til de samme 300. Våre lagkamerater hadde greid å stoppe i 4 kløver, som var høyeste vinnende kontrakt!

Da to spill var spilt mot Fantoni-Nunes, sa jeg takk for spillene og gikk for å hente litt vann. Da jeg kom tilbake, spurte jeg Ally om hun visste hvem vi hadde spilt mot? "Nei," var svaret. "Det paret som er rangert som beste par i verden," svarte jeg. "PHU, jeg er glad jeg ikke visste det," var svaret jeg fikk.

(Hvordan det gikk i turneringen spør du? Den sesjonen Ally og jeg spilte, vant vi 15,5 av 24 mulige poeng, men lagkameratene våre hadde ikke vært fullt så heldige, så de scoret kun 9.5. Vi trengte bare 1/2 poeng til for å kvalifisere oss videre. Hvordan det gikk med laget Fantoni-Nunes spilte på? Vel, jeg kan vel si at min ektemann også fikk fri dagen derpå (og han var ikke særlig fornøyd med lagkameratene som lot seg lure av hans frue).

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no