AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Rapport dag 1
God start for Norge i åpen klasse

Av Geo Tislevoll

Fredag var vi i gang her i Lille. Det vil bli tre kamper hver dag. Åpningsdagen startet greit for Norge med en sterk 22-8-seier mot Tyrkia. Det ble fulgt opp med 24-6 mot Botswana, før det ble 15-15 mot sterke Kina i dagens siste kamp. Det betyr delt andreplass så langt. I morgen (lørdag) har Norge først walk-over (bye) før Australia og Finland blir motstandere.

I dameklassen startet det dårlig med to tap, det ene (5-25) mot erkerival Sverige. Men så fikk Venezuela føle på revansjelystne norske jenter som knuste all motstand og vant tredje kamp 25-1. Det norske damelaget ligger dermed litt under middels etter tre kamper.

Allerede i spill 3 var det store kort på gang:

                        K kn 10 3 2

                        7 6 3

                        D 5 3 2

                        4                       

                        -

                        E 5

                        E K 9 4

                        E K D kn 10 9 7


Debutantene for New Zealand (to kinesere) viste ingen nerver og meldte 7 ruter! Den kontrakten er fin, men nesten litt i hardeste laget da trumfen må sitte rundt. Da den satt 3-2, ble det 14 IMP til NZ siden Østerrike ikke meldte mer enn utgang ved vårt bord. For Norge (åpen) meldte Thor Erik Hoftaniska–Thomas Charlsen 6 ruter, og Norge vant 11 IMP da tyrkerne stoppet i utgang.

Det var ikke mange som meldte storeslem, men i Norge damer sin kamp viste Tone Torkelsen Svendsen–Tonje Brogeland friske takter da de endte i 7 ruter, +1440; 11 Imp inn mot lilleslem ved det andre bordet.

I første kamp var det spørsmål om å være modig eller ikke i dette spillet. Jeg var modig nok, men det ble lang nese likevel da sluttkontrakten min dessverre ble spilt bort. Her er kortene jeg hadde fått utlevert som øst:

 

 

 

K 10 9 8 6 3

 

 

 

9

 

 

 

kn 10 4 3

 

 

 

4 2


Makker åpnet med 1 hjerter, og nestemann meldte inn 2 ruter. Med slike kort er det korrekt å passe, en negativ dobling kan føre helt galt av sted. Nestemann løftet til 3 ruter, så gikk det pass – pass tilbake til meg. Ville du meldt nå?

Det er riktig å melde, tror jeg, for makker er kort i ruter. Men han kan selvsagt ha bare dobbelton spar, og da er det ikke sikkert det blir så bra. Jeg forsøkte 3 spar, og makker løftet til 4 spar. Slik så våre kort ut:

 

E 5 2

 

K 10 9 8 6 3

 

E K 8 4 3

 

9

 

4

 

kn 10 6 5

 

D kn 10 7

 

4 2


Syd spilte ut kløver ess og skiftet til ruter til nords konge. Derfra kom kløver til syds konge, og nok en kløver som nord satte i trumfdamen på. Den ble overstjålet med kongen. Hva nå? Det er desidert best sjanse å seile spar 10, men om nord har dame-knekt dobbel i trumf blir det en bet som ikke finnes uten dette djevelske motspillet.

Jeg spilte på det jeg trodde på; at nord hadde dame-knekt dobbel. Men da sparen satt 2-2 og det bare var å ta en finesse over syds knx, ble det en nitrist bet i et spill hvor kun noen få par vant soneutgang øst-vest.

Sør-Afrikas damer (mot Norge) prøvde 3 grand motsatt vei (nord-syd), men uten suksess da Marianne Harding–Ann Karin Fuglestad tok to bet. Det ble likevel tapsspill siden Brogeland–Svendsen hadde doblet 3 spar som stod i røyk og damp. I Norges kamp i åpen klasse fant ingen av lagene sparkontrakten, og det ble spilt delkontrakt nord-syd med bet ved begge bord.

Norges kamper i åpen klasse (Pulje D – Norges score nevnt først):

Tyrkia                 22-8           Totalt: 22 VP          Plass: 4                           

Botswana            24-6           Totalt: 46 VP          Plass: 1

Kina                    15-15         Totalt: 61 VP          Plass: 2

Bye                     18

Australia

Finland

Japan

Venezuela

Reunion

Israel

Monaco

Latvia

Costa Rica

Island

Hellas


Norges kamper i dameklassen (pulje G):

Sør-Afrika                   13-17  Tot: 13 VP       Plass: 9

Sverige                        5-25    Tot: 18 VP       Plass: 13

Venezuela                    25-1    Tot: 43 VP       Plass: 7

Brasil

Kina

Palestina

Filippinene

Pakistan

Tyskland

Marokko

Frankrike

Italia

Libanon

Dermed har begge de norske lagene fått en start til å leve med, ja, det norske laget i åpen klasse har vel egentlig fått en meget bra start. Det blir spennende dager fremover her i Lille!