AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Rapport dag 6
Round of 16

Av Geo Tislevoll

Det var en ypperlig skandinavisk innsats i grunnspillet. I åpen klasse gikk Norge videre med tredjeplass i gruppe D, Danmark videre fra gruppe A (andreplass), og Sverige fra gruppe C (tredjeplass). Og i dameklassen gikk både Danmark og Sverige videre. Også i seniorklassen gikk Danmark og Sverige videre. Vi skal selvsagt følge våre naboers innsats i sluttspillet, i tillegg til vårt hovedfokus, Norges innsats.


NORGE – RUSSLAND, første sett

Norge fikk ikke noen pangstart i kampen mot Russland, men det er en lang kamp og ingen grunn til å fortvile. Alle KO-kampene spilles over seks 16-spills sett (96 spill) unntatt finalen som går over åtte sett (128 spill). Det spilles 48 spill hver dag, så denne kampen vil være ferdigspilt torsdag kveld.

Allerede i andre spill var Russlands vest særdeles aktuell:

 

 

D

 

 

 

K 10 2

 

 

 

K D 9 8 6 3

 

 

 

E 10 7

 

 

kn 9 4

 

E K 8 5

 

8 5

 

kn 9 7

 

E 10 7 5 4

 

2

 

D 9 5

 

kn 8 4 3 2

 

 

10 7 6 4 3

 

 

 

E D 6 4 3

 

 

 

kn

 

 

 

K 6

 

 
Begge bord var i 4 hjerter i syd, det norske paret etter at Charlsen åpnet med syds hånd, og de meldte i fred. Ved det andre bordet passet russeren, og Odin Svendsen i øst fikk meldt inn 1 spar over nords ruteråpning, og Jan Tore Berg i vest støttet da til 2 spar.

Mot Dubinins 4 hjerter kom spar 4 ut til kongen. Odin skiftet nokså naturlig til sin single ruter til vest ess. Mer spar ble stjålet hos nord, så ruter konge som Odin satte i trumfnieren på. Syd saket en spar, og Odin skiftet til trumf til bordets tier. Nå hadde russeren kontroll, og kunne trumfe god ruteren og hente den. Pluss 620 til Russland.

Mot Charlsen fant vest et djevelsk utspill da han klasket kløver dame i disken! Nå trodde selvsagt nordmannen han hadde fått en fin favør. Han spilte ruter knekt, som vest stakk og spilte kløver. Den nesten ”sikre” finessen med tieren ble tatt, men røk, og inne på kløver knekt tok øst et sparstikk og spilte kløver.

Utspillet "måtte" nå ha vært fra dobbelton, ikke sant? Charlsen trumfet høyt – en falsk trumfhøyning – og da det ikke satt snilt i ruter, mistet han kontrollen og gikk tre bet, minus 300. Det var 14 IMP til Russland, som i resten av de 16 første spillene spilte potte tett, så stillingen var 3-36.


NORGE – RUSSLAND, andre sett

Helt i begynnelsen av det andre settet crashet BINs utsendtes computer. Velvillige australiere bistod med en computer her jeg sitter i kafeen utenfor spillelokalene.

Andre sett var ganske flatt lenge, og det ble lite sving. Men det var noen tapte sjanser, ikke minst der Norge et øyeblikk var i 3 grand redoblet som vinnes, men da den ble tatt ut, endte det i 5 kløver i stedet. Den stod, men det ble 1 imp ut mot 3 grand med elleve stikk ved det andre bordet i stedet for et massivt gevinstspill.

Norge tapte et spill med 11 IMP, en utgang som det norske paret ikke meldte. Ellers var det lite med svinger før i det siste spillet hvor Russland igjen meldte en knallhard og heldig utgang (meldt av 1/4 av lagene i Round of 16) som ikke Norge fant frem til.

Dermed endte settet 15-31, og etter 32 spill ledet Russland med 67-18. Det bør ikke bli mye mer før det begynner å se veldig vanskelig ut, men med et godt tredjesett har det norske laget kontakt igjen.


NORGE – RUSSLAND, tredje sett

I starten av det tredje settet skjedde ikke veldig mye. I samtale med kaptein Vennerød var vi enige om at det ikke burde bli veldig mange imp mer ut før det ville se vanskelig ut. Så kom dette spillet som det syvende av de 16 (øst giver, øst-vest i sonen):

 

 

kn 9 6 5 3

 

 

 

 

-

 

 

 

 

E 10 6 4 3

 

 

 

 

D 10 6

 

 

 

K D 8 7 4 2

 

E 10

 

 

9 5 2

 

E 10 4

 

 

5 2

 

D 9

 

 

3 2

 

E K kn 8 7 5

 

 

 

-

 

 

 

 

K D kn 8 7 6 3

 

 

 

 

K kn 8 7

 

 

 

 

9 4

 

 


Med Hoftaniska–Charlsen øst-vest endte det i 4 spar med to bet da trumfen satt skjevt og hjerter ess ble tatt bort i tredje stikk (etter to ganger ruter ut) mens nord kastet en kløver, 200 til Russland. Ved begge bord meldte syd 4 hjerter innpå (Grøtheim for Norge), men russerne valgte 5 kløver som sluttkontrakt. Glenn spilte ut hjerter knekt, og da Tundal stjal og skiftet til spar, kryss-stjal det norske paret og fikk fem (!) trumfstikk samt to stikk i ruter; fem bet i sonen. Pluss 500 var verdt 7 IMP.

I neste spill meldte Grøtheim–Tundal en knallhard 3 grand med 15 + 9 hp om ble vunnet etter god spilleføring av Ulf og et litt svakt motspill som gjorde at han kunne skvise hjem ti stikk, et kjempespill! Russerne var i delkontrakt, dermed var det 11 viktige IMP til Norge som plutselig var bare 28 MP bak i kampen (23-2 til Norge så langt i dette settet). Men deretter tapte Norge noen småimps, og 7 IMP hvor Hoftaniska–Charlsen altfor hardt meldte 3 grand med bet.

Like etterpå meldte Russland en ganske fin sekser som er bet med hjerter ut (to bet faktisk), men står med et annet utspill. Hjerterutspill var kanskje naturlig, og Glenn fant ikke på noe lurt. Hjerter ut, og pluss 100 til Norge. Hoftaniska–Charlsen stoppet i 3 grand! Dermed var det 11 herlige IMP til Norge, og Russlands ledelse skrumpet til 29 IMP.

I de to siste spillene skjedde lite, og Norge vant settet med 34-14, akkurat hva vi håpet på! Russlands ledelse ved halvtid er på 29 IMP, med andre ord er det en jevnspilt kamp når det er snakk om så mange spill. Det blir spennende i morgen!


Sensasjon på gang?

Mange her nede værer en sensasjon, for Monaco ligger overraskende under med 28 IMP i sin kamp mot Canada.

I åpen klasse ligger Danmark kraftig under mot Polen (71 IMP), mens Sverige leder med 38 IMP mot Israel. De svenske damene leder over Australia med 34 IMP, mens de danske piger ligger under med kun 9 IMP mot Russland etter halvspilt kamp.