AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Rapport dag 7 ettermiddag
Round of 16 – andre dag

Av Geo Tislevoll


NORGE – RUSSLAND, fjerde sett

Helt i starten av settet torsdag morgen vant Norge 6 IMP for en delkontrakt som ble vunnet mens russerne gikk bet ved det andre bordet. Så kom et skikkelig gladspill:

 

 

E 6 4

 

 

 

10 4 3 2

 

 

 

K

 

 

 

K 10 9 5 4

 

 

D 2

 

K 9 7 5 3

 

K 8 6

 

D 9 5

 

E D 10 9 7 4

 

kn 8 6 3

 

E D

 

6

 

 

kn 10 8

 

 

 

E kn 7

 

 

 

5 2

 

 

 

kn 8 7 3 2

 


Tundal (nord) traff hjerter ut mot 3 grand, som til slutt gikk tre bet, +300, da spillefører ikke kunne klare å toppe ut ruter konge. Hoftaniska–Charlsen fikk revansje for -300 mot vunnet utgang ved det andre bordet i det første settet da de vant 3 grand med disse øst-vest-kortene! Det var 14 IMP til Norge.


Mobiltelefon til besvær

I går kveld ble det noen unødvendig tapte IMP til Norge. En mobiltelefon var avglemt gitt til lagledelsen slik spillerne skal gjøre, og da den uheldigvis ringte under spillingen, ble det 6 IMP i straff for Norge, i tillegg til at de måtte betale 100 Euro. Vi får håpe ikke kampen tapes med 5 IMP...


NORGE – RUSSLAND, femte sett

Dette begynner å bli ulidelig spennende, og vi skulle snart få se at dette settet ble høydramatisk i veldig mange kamper.

Da det nest siste settet startet, lå altså Norge under med kun 2 IMP. Så i tredje spill ble det 11 IMP ut, og siden vi nå lager en lynfersk rapport idet femte sett er ferdig, og Norge ikke er på BBO, har vi ikke fått alle detaljene om hva som skjedde da Hoftaniska–Charlsen gikk to bet i 6 hjerter som eneste par i feltet med følgende kort:

 

 

D 5

 

 

 

E K kn 3 2

 

 

 

kn 9 3

 

 

 

K D 3

 

 

10 8

 

K 4 2

 

9 8 5

 

-

 

10 6 5 4 2

 

E K D 8 7

 

E 9 6

 

10 8 7 5 4

 

 

E kn 9 7 6 3

 

 

 

D 10 7 6 4

 

 

 

-

 

 

 

kn 2

 


Alle unntatt motstander Russland (som bare var i 4 hjerter) fikk tolv eller tretten stikk i hjerterkontrakt, så det ser unektelig ut som en ulykke. Siden russerne var i utgang, ble det 11 IMP ut i stedet for 11 IMP inn. Kostbart!

I kampen Monaco–Canada, som på dette tidspunktet også er helt jevn, skulle Fantoni spille ut mot 7 hjerter spilt av nord! Da han prøvde ruter ess, vant Canada storeslem. +1510 var verd 11 IMP selv om Helness–Helgemo korrekt noterte 980 i 6 hjerter.

Det norske resultatet så nesten ut som en ulykke, og vi skyndte oss derfor opp til spillelokalet for å få førstehåndsinformasjon om hva som hadde skjedd. Og det var intet annet enn et rent bortspill, dessverre må det være lov å si det.

Hoftaniska som var spillefører, var den første til å innrømme fadesen. Han hadde faktisk dratt spar dame tidlig, og da skulle det ikke ha vært så vanskelig å komme til tolv stikk. Men timingen i spillet ble forkjært, og han endte opp i en posisjon hvor han hadde ruter 9 igjen hos nord og måtte toppe ut spar 10 for å vinne kontrakten. Da han tok finessen, var et fryktelig resultat på spillet en realitet.

Det kom 12 IMP tilbake til Norge da Jan Tore Berg vant en utgang omtrent halvparten av de andre spilleførerne gikk bet i, men så i spill 7 var det Russland som fikk hjem en 3 grand der Norge gikk bet, 12 IMP til Russland som har tatt kommandoen i settet med 36-17. På dette tidspunktet ville Norge ha ledet kampen med 1 IMP om slemmen i spill 3 hadde blitt vunnet, men nå er det Russland som leder med 21 IMP.

Dessverre smalt det inn enda en utgangssving i favør Russland i neste spill i et dramtisk sett hvor det er utgangssvinger begge veier over alt, i alle kampene! Det betyr 10 IMP ut igjen, og russerne har fått et grep om kampen. Men dramatikken i dette settet vil liksom aldri ta slutt. Norge gikk i spill 10 to bet i 3 kløver, normalt, mens Russland endte i en ganske syk 3 grand og gikk fem bet, 9 IMP til Norge.

Russland ledet kampen med 25 IMP etter spill 12, men så smalt det skikkelig. Dessverre gikk Norges par øst-vest 1100 i bet i et spill hvor mange gikk 500 eller 800 i noe som var en ganske umulig, men normal utgang nord-syd. Norge gikk tre bet i 3 grand (-300), og 16 IMP til Russland var ikke akkurat hva vi skulle hatt nå.
Settet ebbet ut med noen IMP til hvert lag, og Russland hadde vunnet de 16 spillene med 79-36. De leder før de siste 16 med 45 IMP. Det er ingen umulighet å ta igjen, men da må det meste klaffe mot det sterke russiske laget.

Monaco tok igjen Canadas ledelse fra i går, men Canada tok ledelsen igjen mot slutten av settet og leder før det siste settet (16 spill) med 18 IMP. Her kan det bli en kjempestor sensasjon, men de fleste tror vel Monaco vinner denne kampen til slutt. I neste rapport skal du få et par vanvittige svingspill fra Monaco sin kamp.

Danmark (åpen) er nok utslått (ligger under med mer enn 100 IMP mot Polen), og USA har en solid ledelse mot India. I de andre kampene er det jevnere, og utfallet er åpent, også i Norge sin kamp, hvis vi fortsatt håper de norske gutta kan vinne sin kamp da. (Og det gjør vi jo!)

I dameklassen ser det tungt ut for Danmark, og Sverige er i ferd med å rote det litt til for seg mot Australia som de har hatt taket på gjennom hele kampen. Siste sett gikk i australiernes favør med 47-19, men de svenske damene leder fortsatt med 37 IMP.