AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Rapport dag 10
Dramatiske kvartfinaler

Av Geo Tislevoll

Lille Grand Palais, hvor World Mind Sports Games spilles, kokte idet kvartfinalene gikk mot avslutning. Det var på grunn av sterk varme her i Frankrike, men også på grunn av enorm dramatikk i mange av kvartfinalekampene. Da røyken hadde lagt seg, stod disse igjen som semifinalister:

Åpen:
Sverige – Monaco
Polen – Irland
Damer:
Polen - Russland
Frankrike – England

Seniorer:
USA – Frankrike
Ungarn – Sverige


Et ekstra gir

Spillerne som har kommet seg så langt i mesterskapet som til kvart- og semifinaler, er omtrent like gode. Men det er tydelig at Monaco har et ekstra gir å sette inn når sponsoren Zimmermann benker seg selv og line-up’en er Fantoni–Nunes og Helness–Helgemo. Som i åttendedelsfinalen mot Canada (og i Spingold-finalen for ikke lenge siden) var det jevnt og uvisst før siste sett, men så er det enveiskjøring hver gang. Nederlenderne ble utspilt i de siste 16 spillene av kvartfinalen, og verdensmestrene fra i fjor er slått ut.

Her et av spillene fra de siste 16 spillene i ”kvarten”. Tor Helness satt med:

                                                K D 7 5

                                                10 9 2

                                                7

                                                E kn 8 6 3

                                                N/Ø-V


Helness passet, og øst åpnet med 1 ruter. Etter pass fra Helgemo (syd) sa vest 2 ruter som viste hjerterfarge, svakt eller sterkt. Helness passet igjen, øst hoppstøttet til 3 hjerter, og vest sa 4 hjerter. Hva tenker du om dette?

Helness er en mester til å lese situasjoner som dette, og tror du ikke han nå kom med for første gang i meldingsforløpet, med 4 spar! Slik så hele spillet ut:

 

 

K D 7 5

 

 

 

10 9 2

 

 

 

7

 

 

 

E kn 8 6 3

 

 

9 4 3

 

E

 

E D 8 7 5 3

N/Ø-V

K kn 6

 

K 10 8

 

D kn 5 3 2

 

K

 

D 10 9 5

 

 

kn 10 8 6 2

 

 

 

4

 

 

 

7 4 2

 

 

 

E 9 6 4

 


Det var sannelig ikke lett å være nederlender i dette settet. De trodde de hadde meldt seg frem til en vanlig utgang, men så kom disse norske ”bråkmakerne” plutselig med, på 4-trinnet!

Øst doblet. Nå tok vest med seg en litt pussig kontrollmelding, 5 kløver, og øst slo av i 5 hjerter. Da meldte Helgemo 5 spar, og vest doblet. Men nå trodde nok øst de var litt lurt, og at slem kunne stå likevel. Han sa 6 hjerter!

Kontrakten gikk tre bet, og sammen med 300 som Fantoni–Nunes fikk for å doble 4 spar ved det andre bordet, var det 12 IMP. Et fantastisk spennende spill å se på, med masse psykologi og ”poker” involvert. Moro!


Jevnt i Monaco sin semifinale

Monaco hadde en liten ledelse, men etter halvspilt semifinale mot Sverige har svenskene tatt en knapp ledelse (97-95). Svenskene har gjort det meget sterkt i dette mesterskapet, men det er vel ingen som egentlig tror de kommer til å gå til finalen, til det har Monaco vist seg altfor sterke i siste del av kampene.

Stillingen i semifinalene (etter 48 av 96 spill):

Åpen:
Sverige – Monaco 97-95
Polen – Irland 124-100

Damer:
Polen – Russland 88-132
Frankrike – England 77-84

Seniorer:
USA – Frankrike 84-67
Ungarn – Sverige 113-92

Ingen av kampene er på noen måte avgjort, så det tegner til å bli nok en råspennende dag i morgen her i Lille. Følge med overføringene på BBO!


Transnationals Mixed Teams

Ingen av de norske deltakerne klarte å kvalifisere seg til sluttspillet (topp åtte gikk til kvartfinaler). Flere av dem var så vidt oppe og luktet på det, men det ble ingen norske som fikk til den rette sluttspurten.

Vi skal også følge sluttspillet i Transnationals selv om vårt hovedfokus nå blir semifinalene og gullkampen.

BINs utsendte er for øvrig nå ferdig med sin egen spilling, og derfor vil det kanskje kunne forventes litt mer detaljer i rapportene de nærmeste dagene.