AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
EM-slem
Det er gledelig å se at alle våre lag som er i aksjon i EM i Ostende er med og kjemper og både VM-billetter og medaljer. Veteranene og damene er nå ferdige med sin andre spilledag, og i disse klassene er Norge henholdsvis nummer én og to.
 
Vårt lag i åpen klasse har hatt to tunge dager, men reparerte heldigvis noe ved å vinne 50-33 i det BBO-overførte oppgjøret mot Island i dagens siste runde. Dermed fikk de med seg drøyt 14 VP fra den kampen. Med det er Norge på syvendeplass med rundt ni poeng opp til medalje, men heller ikke mer enn et drøyt poeng ned til niendeplassen (første plassering som ikke gir VM-billett).
 
Etter seks dagers spilling er man ikke mer enn drøyt halvspilt i åpen klasse. Så det er fortsatt mange stikk og mange poeng å spille om. Mitt inntrykk er at Norge har spilt bedre enn den samlede poengfangsten de siste to dagene kanskje skulle tilsi. Selvfølgelig er det spill der de norske spillerne kunne gjort sine saker bedre, men det har også vært en del motglid involvert. La oss håpe seieren mot islendingene bærer bud om en oppadgående trend!
 
I veteranklassen har Norge startet forrykende. I dagens to første kamper ble det nesten ingen poeng igjen til motstanderne. For Norges del ble det 18,77 VP mot både vertsnasjonen Belgia og Romania, som lå på andreplass før de møtte Norge. I dagens siste kamp mot Ungarn åpnet Norge best, men ungarerne tok over initiativet, og ledet med hele 33 IMP før de fire siste spillene. Heldigvis fikk de norske spillerne begrenset skaden, og tapte til slutt 40-55. Dermed fikk de med seg drøyt 6 vinnerpoeng fra den kampen. I sammendraget leder Norge med solide 88,51 og et snitt på drøyt 14 etter seks kamper. Hakk i hæl følger Frankrike.
 
Også i dameklassen har Norges lag fått en strålende start. De har akkurat lagt en tøff dag med fire kamper bak seg. Dagen åpnet med storseier mot Russland (16,29 VP), før det ble 12,29 mot Ungarn og 10,61 mot Nederland. I dagens siste kamp mot Irland satt poengene langt inne. Til slutt ble det 32-29 i norsk favør. Dermed fikk Norge med seg 10,91 VP, og de har ennå ikke tapt en kamp! I sammendraget er Norge på andreplass, drøyt to poeng bak ledende Polen.
 
Vi skal ta en titt på et av spillene som bidro til en stor sving inn for damene i dagens kamp mot Ungarn. Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad meldte seg opp i den sjanserike lilleslemmen i hjerter:

 
K kn 5 4 3
K 8 6
10 7 3
K 8
 
9 8 7
10 2
K kn 9 8 2
E D 2
10 6 2
5 3
6 5
kn 9 6 5 4 3
 
E D
E D kn 9 7 4
E D 4
10 7
 
 
VestNordØstSyd
A. ZalaiA. K. FuglestadO. HegedusM. Harding
2 ru1)pass3 rudbl2)
pass4 sppass5 hj
pass6 hjpasspass
pass
1) Svake 2 (kan være 5-korts)
2) Opplysende


Utspillet fra vest var en liten ruter, som gikk til dama på hånda. Deretter fulgte to høye hjerter fra hånda. Da begge motstanderne fulgte farge, var trumfen rensket. Nå kunne Marianne ta for esset og dama i spar, før bordet ble spilt inn på hjerter konge. Deretter kunne hun spille seg inn på bordet i trumf og kaste håndas to kløvertapere og den siste ruteren på de tre gjenværende sparstikkene.
 
Med hjerteren 3-1 vil spillefører måtte ta av seg ess-dame i spar før bordet spilles inn i trumf. Da blir det kun beit dersom sparen sitter 5-1 med singelton hos den som har den siste uteværende trumfen.
 
6 hjerter med overstikk sørget for 11 IMP til Norge da ungarerne stoppet i utgang ved det andre bordet.
 
Det er aller tryggest å spille kontrakten fra nords hånd siden kløveren da er beskyttet, men det er nok umulig å få til i praksis etter denne innledninga på meldingsforløpet. Om man ser alle de tre klassene under ett, var det ikke mer enn ni av 76 bord som fant slem på dette spillet.

Av Kristian Barstad Ellingsen
 
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger