AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Dagens spill fra VM (dag 7)

Valgets kvaler i VM

Dag syv av årets VM ble svært gledelig sett med norske øyne! Etter solid poengfangst både i åpen klasse og dameklassen i dag ser det lyst ut med tanke på å nå sluttspillet. Vårt lag i åpen klasse hentet 55 VP av 60 mulige, og har dermed grunn til å si seg svært godt fornøyd med dagen. Damene fikk med seg nesten 42 VP etter et knepent tap og to storseire. Veteranene vant alle kampene i dag, og har dermed fire strake seire. Men dessverre må de se langt etter sluttspill denne gang.


 
5
E K D 4
E K 6
K D 8 5 4
 
 
K kn 10 8
7 2
kn 5 4 3
7 6 3
 
 
VestNordØstSyd
VistHeskje
1 sp1)dbl2)pass2 ru
pass2 sp3)pass2 gr
pass3 grpasspass
pass
1) Minst 5-korts spar
2) Opplysende dobling
3) Krav


Utspillet fra vest var en liten spar som gikk via nieren i øst til tieren på hånda. Hvordan ville du planlagt spilleføringa om du satt i Torild Heskjes stol?

Man kommer ikke utenom kløveren for å komme til ni stikk. Det er heller ikke flust med inntak på hånda, og dermed virker det betimelig å spille kløver mot bordet i stikk to. Vest følger med toeren og øst med nieren under kongen. Hva nå?


De tre kløverne som ikke har kommet til syne ennå er ess-knekt-ti. Faren som truer er at øst får komme inn og spille spar gjennom spilleførers hånd mens vest ennå har kløver ess i behold. Det er nemlig all mulig grunn til å tro at kløver ess er i vest. For det første må hun i praksis ha det for å ha nok poeng til å åpne. For det andre ville øst nokså sikkert stukket med esset for å spille spar gjennom om hun hadde hatt det.

Torild spilte kløver til kongen i stikk to, og fortsatte deretter med kløver dame. Knekten kom på fra øst før vest stakk med esset. Vest fortsatte med en liten spar som gikk til åtteren på hånda.

Torild spilte bordet inn i ruter, og godspilte kløveren. Vest kom inn på tieren, og hadde ikke noe bedre å gjøre enn å ta for spar ess

Hele spillet så slik ut:

 
5
E K D 4
E K 6
K D 8 5 4
 
E D 7 6 3 2
kn 9 3
8
E 10 2
9 4
10 8 6 5
D 10 9 7 2
kn 9
 
K kn 10 8
7 2
kn 5 4 3
7 6 3
 


Tolle Stabell var i samme kontrakt for det norske veteranlaget etter følgende meldingsforløp: 

                  Vest                     Nord                    Øst                       Syd

                                               L. E Stabell                                      T. Stabell

                   1 sp1)                   dbl2)                    pass                      2 ru
                   pass                      3 kl                      pass                      3 gr
                   pass                      pass                    pass                     


1) Minst 5-korts spar

2) Opplysende

Han spilte på samme måte som Torild etter å ha tenkt seg nøye om. Som allerede nevnt er kløver ess plassert i vest. Det er likevel ikke gitt at det blir riktig å legge ned kløver dame etter å ha fått for kløver konge.

Om vest har kun 5-korts spar og esset dobbel i kløver fra start, er det riktig å spille liten fra bordet i kløverrunde nummer to. Hvis det sitter nettopp slik, og du spiller dama, kan vest underspille sparen inne på kløver ess. Øst må senere komme inn i kløver med en spar i behold. Gjennomspill i spar sikrer tre sparstikk til vest. Med to motspillsstikk i kløver i tillegg blir det beit i kontrakten.

Heldigvis for Norge fant både Torild og Tolle den spilleplanen som førte fram ved bordet!

Av Kristian Barstad Ellingsen

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger