AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Kristine vinner utgang i skolemesterskapet
Forrige helg gikk skolemesterskapet av stabelen i Oslo. Hele 100 unge spillere fordelt på 24 lag deltok. Helt til topps gikk et lag sammensatt av spillere fra Iglemyr skole og Lundehaugen ungdomsskole i Sandnes i Rogaland.

På vinnerlaget spilte Selma Nesdal, Maja Nesdal, Sigrunn Faag og Erleta Plana. Til daglig spiller disse i Sandnes Juniorbridgeklubb. På andreplass fulgte laget som representerte Sula Ungdomsskole (Ålesund), med spillerne Linus Hjelvik, Lars Olav Kjønsvik, Maren Hansen Kjensli og Nicolai Heiberg-Evenstad. Den siste pallplassen gikk til Eidebakken skole (Lyngen i Troms). På bronselaget spilte Magnus Sætre, Frida Yanmin Letto, Emma Vang og Einar Langgård.
 
Vi skal se på et spill som dukket opp i mesterskapets tredje runde. Kristine Bjørbekk Kjellin (13) fra Skien ble spillefører i 4 hjerter på syds hånd i oppgjøret mot vinnerlaget fra Sandnes:

 
K kn 8 2
K kn 10 9 5
10 7 6
K
 
7 3
8 3
E 9 4
E 10 8 5 4 3
D 10 6 5
6
D kn 5 3
D 9 7 6
 
E 9 4
E D 7 4 2
K 8 2
kn 2
 
 
VestNordØstSyd
Sigrunn FaagLinn M. LarsenSelma NesdalKristine B. Kjellin
passpasspass1 hj
pass2 hjpass3 hj
pass4 hjpasspass
pass


Sigrunn Faag i vest hadde et vanskelig utspill, og endte til slutt opp med spar 7. Kristine prøvde knekten i bordet, men dama kom på fra øst, og Kristine vant med esset. Deretter fulgte hjerter til kongen, hjerter til esset og hjerter til dama.
 
Fortsettelsen var en kløver fra hånda, som vest vant med esset. Nå ville fortsettelse i kløver eller spar ikke gitt bort noe, men da hun i stedet tok for ruter ess, fikk spillefører en sjanse til å vinne kontrakten.
 
Ny ruter gikk via dama i øst til spilleførers konge. Kristine leste sitsen korrekt da hun etter å ha stjålet kløvertaperen i bordet, fridde seg i ruter. Øst kom inn på ruter knekt og var innspilt i følgende posisjon:
 
 
K 8 2
kn
-
-
 
3
-
-
10 8 5
10 6
-
5
D
 
9 4
7 4
-
-
 


Øst måtte enten spille spar fra tieren opp i bordets saks eller ei minorfarge til dobbeltrenons. Motspillerne var uansett ikke i stand til å få tak i flere stikk, og dermed ble det ti stikk til spillefører.
 
Merk at det fantes en annen innspillsvariant å spille på som ikke hadde fungert. Østs påspill av dama i ruterrunde nummer to, kan tyde på at hun ikke har knekten, men Selma fra vinnerlaget ville sette spillefører på prøve.
 
Om ruter knekt i stedet hadde vært plassert i vest, ville det vært riktig for spillefører å ta for spar konge før hun hadde fridd seg i ruter. Idet vest kommer inn på knekten, har hun ikke annet valg enn å spille ei minorfarge til dobbeltrenons.
 
Men Kristine lot seg ikke lure av østs falsecarding, og kunne dermed notere vunnet utgang!
 
Alle de unge bridgespillerne som var i aksjon, så ut til å storkose seg. Dette lover godt for framtida! Du kan lese mer om skolemesterskapet i BINs julenummer.

Av Kristian Barstad Ellingsen 
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger