AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Superbridge

En liten lekkerbisken er sakset fra Adressavisen: Dette spillet fra BBO bestod av bridge man sjelden ser.

 

 
E 3 2
E D 9 5
E D 10 2
E 9
 
D kn 10 9 7
kn 4
K 9 8 3
4 3
8
3 2
kn 7
K D kn 10 8 7 6 5
 
K 6 5 4
K 10 8 7 6
6 5 4
2
 

Øst åpnet med 3 kløver. Etter to passer doblet nord. Anders Kristensen (syd) hoppet da til 4 hjerter, og nord spratt til slem. Mot 6 hjerter kom spar dame ut. Kristensen la liten fra bordet for ikke å risikere å få stjålet bort esset i første stikk. Øst hadde imidlertid spar, og kongen vant stikket.

 

6 hjerter ser ut til å være avhengig av begge ruterhonnørene foran. Men spillefører så en variant av det særdeles vakre slaget. At spillet forekom i en Speedball turnering der det gis kun fire og et halv minutt per spill, gjør prestasjonen enda bedre. Etter to runder trumf ble spar ess tatt, fulgt av kløver ess og kløver 9 fra bordet. Øst måtte dekke, og syd kastet en spar! Han har fortsatt en spartaper, så for så vidt spilte han seg ned ett stikk, men øst var innspilt og måtte gi tilbake det på en eller annen måte.

 

La oss si han fortsetter med kløver til dobbeltrenons. Da forsvinner syds siste spar mens nord trumfer. Så trumfen til bunns. Før den siste ser det slik ut:

 

 
3
-
E D 10
-
 
kn
-
K 9 8
-
-
-
kn 7
K D
 
-
8
6 5 4
-
 

På hjerter 8 blir vest skviset. Om øst i stedet hadde spilt ruter knekt da han var innspilt, ville spillefører fått sitt ellevte stikk i ruter, og skvisen hadde fungert på lignende måte.

 

Utviklingen var perfekt, men så kom nedturen. Det viste seg nemlig at øst var utstyrt med konge-knekt dobbel i ruter fra start, så kontrakten var dømt til bet. Et nydelig avisspill var ødelagt av uheldig rutersits. Men så kom det i avisen likevel.