AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Muligheter Publiseringsdato: 10.05.2010

Forrige helg var to av dameparene som er tatt ut til EM i Belgia, i Danmark og spilte. Turneringen hadde 10 lag av sterk klasse, og på lørdagen spilte vi fra 12 til 24 kun avbrutt av en middagspause på en halv time. Resultatet ble ikke så godt som vi hadde forventet, og vi følte nok at kortene ikke gikk de norske veier, men dette spillet var ett av lyspunktene for min del.

Du og makker spiller mot Maria Rahelt og Dorthe Schaltz, sistnevnte har spilt på det åpne laget for Danmark i årevis. Du sitter syd og har kommet i 3 grand uten innmeldinger. Utspillet er en liten spar, svenske utspill, og du kan nå planlegge spilleføringen:

 
D kn 7
E 9 2
E 9 5 4 2
8 5
 
 
E 2
D 10 7
D 3
K kn 10 9 4 3
 

Du stirrer ned på bordet og rister kanskje litt oppgitt på hodet, legger damen som Dorthe dekker med kongen og som du stikker med esset. Hvordan skal du prøve å få nok stikk? Du har få inntak både i bordet og på hånden.

Jeg fant ut at jeg måtte ha kløver dame singel for å ha en sjanse, så jeg spilte kongen fra hånden. Maria fulgte med kløver 7, og etter en lang tenkepause la også Dorthe lavt. Forandrer du spilleplan?

Det gjorde jeg. Jeg spilte en liten hjerter mot bordet, hvor jeg la hjerter 9. Den beholdt stikket! Deretter spilte jeg liten ruter mot damen, som også holdt! Ruter til esset og mer ruter viste at fargen satt 3-3, og da hadde jeg mine ni.

Hele spillet så slik ut:

 
D kn 7
E 9 2
E 9 5 4 2
8 5
 
9 6 5 4 3
K kn 8 6
kn 10 7
7
K 10 8
6 5 4
K 8 6
E D 6 2
 
E 2
D 10 7
D 3
K kn 10 9 4 3
 

Hvorfor Dothe dukket kløveren? Jo, hun visste nok ikke hva hun skulle spille tilbake, og ventet på signal fra makker.  At Maria la liten når jeg spilte hjerter mot bordet var vel også ganske normalt. Det er sjeldent en spillefører spiller liten mot nieren når hun har både damen og tieren på hånden (dobbeltkutten er jo desidert best å ta).

Da jeg forlangte kontrakten, var skjermen oppe en god stund mens danskene hadde en pepptalk, forståelig nok.

Har du et spill du vil fortelle om? Send mail til tonje@bin.no