AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Arkivspill

En klubbspillers dagbok

   
Skrevet av Arild Jakobsen   
 
Det er morsomt å være på Norsk Bridgefestival! Festivalen er stor, og det er et godt utvalg av øvelser å delta i. Denne festivalen er min andre festival, og NM mixpar ble min første turnering på 2010-festivalen sammen med Ann-Elin Danielsen. NM mixpar gikk over 90 spill, og dette norgesmesterskapet viser at selv ordinære klubbspillere kan være med å spise kirsebær med de store. Vi endte til slutt på 16.plass i det 236 par store feltet, etter å ha vært plassert mellom 7. og 22. plass gjennom siste sesjon. De siste 30 spillene spilte vi stort sett bare mot spillere vi har lest om, og denne opplevelsen er i seg selv ei flott erfaring. Her skal dere få se meg i aksjon mot Tonje Brogeland og Geir Brekka. Med kortene under får du kløver ess ut, etterfulgt av kløver konge som du stjeler. Brekka følger på med kløver 8 på utspillet, og en liten kløver i stikk to. Hva er din spilleplan?
 
 

 
Vel, jeg satt og funderte på om det virkelig var slik at kløver 8 kunne være et høyt kort som viser lavintal til spar. Mest sannsynlig er det et middels kort som viser ingen preferanse, og påspillet spiller nok ingen større betydning. I min visdom fant jeg ut at siden ingen hadde meldt, så hadde spillet et snedig poeng. Om trumfen sitter 2-2, så får man med seg en liten ekstravariant om det skulle være slik at spar ess sitter singel foran kongen. Men trumfkortinga i bordet i stikk to tilsier at ruteren da må renskes før den andre trumfrunden. Jeg knepte hendene for singel sparess, som ville gi meg 11 velfortjente stikk for godt planlagt spill!

Vel fornøyd med min geniale spilleplan spilte jeg hjerter hjem til esset. Deretter ruter til kongen, ruter til esset, og så la jeg ned ruter dame. Da Tonje Brogeland stjal min ruter dame med trumftieren gikk jeg i lettere sjokk. Nå fikk jeg fattige 10 stikk i en utgang alle bestemødre på enkleste vis får 11 stikk i, for sitsen var denne:
 
 


Nå skal det sies at bare det å melde majorutgang, og få den hjem, ble brukbart belønnet. Drømmescenariet med ruteren 5-3 eller 4-4, og singel spar ess foran Kxx var langt fra virkeligheten. Slik det satt kunne jeg fått 11 stikk også om jeg unnlot å legge ned hjerteress i stikk tre, selv med min spilleplan. Når det er sagt, så må det også nevnes at Tonje Brogeland lurte meg godt opp i stry med å unnlate og melde på sin solide kløverfarge. Hadde jeg fått ei innmelding, så kunne det nok hende at jeg hadde vært litt mer forsiktig i kortføringa... Men morsomt, javisst.

Har du et spill du vil fortelle om? Send det til meg på tonje@bin.no