AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Flau bridge

I helgen gikk NM-finalen for klubber av stabelen på Sortland i Nordland. Turen opp dit ble lang for oss flekkefjæringer, og verre ble det da vi landet på Evenes lufthavn, nesten to timers kjøretur fra Sortland. Før vi bestilte flybillettene, hadde vi sjekket med et privat firma kalt "Den kvite bussen", som kjørte på kveldstid fra flyplassen og til Sortland. Da Boye ringte busseier Ove, sa han: "Ingen problem. Æ skriv dokk opp på listå." Boye spurte til og med om vi skulle ringe for å få en bekreftelse når det nærmet seg reisedato, men dette avslo nordlendingen tvert.

Og resten kan du vel tenke deg til selv... Ingen plasser var ledige i bussen, og Ove nektet plent på at han hadde vært i kontakt med et reisefølge fra Flekkefjord. Klokken var elleve på kvelden, og leiebil kostet nesten fire tusen kroner. Vi var heldige og fikk et tips av en skjønn sortlending om at en privatleid buss skulle plukke opp noen tyskere fra et litt senere fly og kom til å kjøre forbi Sortland. Etter litt frem og tilbake fikk vi skyss. Tusen takk, buss-sjåfør!

I siste kampen, søndag formiddag, kom dette spillet opp:

 
10 9 8 5
4 2
10 9 6 5 4
10 2
 
E kn 7 4
D 8 3
K 8 7 3
8 6
K D
E K 10 6 5
D 2
E K 7 5
 
6 3 2
kn 9 7
E kn
D kn 9 4 3
 

Jeg satt øst og bestemte meg for å åpne i 1 hjerter, for deretter å gjenmelde 3 kløver som en sterk revers. Om Boye ikke kan svare over 1 hjerter, er jeg glad og fornøyd. Som tenkt så gjort. 1 hjerter fra meg, 1 spar fra Boye og 3 kløver fra meg... Men idet jeg tar hånden bort fra meldekortene og Sam Inge Høyland skyver trauet igjennom luken, ser jeg med skrekk hva som har skjedd. 3 ruter har hengt seg sammen med 3 kløver. For sent. Jeg skriker inni meg av sinne og irritasjon. Hvordan skal jeg redde denne situasjonen?

Trauet kommer tilbake med 4 ruter fra Boye, sleminvitt i ruter uten kløverkontroll, en melding som oftest benekter 3-korts hjerter. Ergo kan jeg tenke meg at han har noe slikt som 4-2-4-3-fordeling. Jeg melder 4 spar som kontrollmelding med ruter, i håp om at Boye vil spørre etter ess med 4 grand. Glad blir jeg når 4 grand ligger på trauet da det kommer tilbake igjen, og jeg passer ned fort. Sam Inge skyver trauet tilbake, og jeg kan høre et utbrudd fra makker på andre siden av skjermen: "Har du ikke sett meldingen??" Sam Inge spør hva 4 grand betyr, og litt rødmende sier jeg "spørsmål etter ess".

Vel, Boye fikk sine tolv stikk, og heldig for meg var det at spillet gikk ut da de på andre bordet hadde stoppet i 4 hjerter.

Idet kortene blir lagt tilbake i mappen, hører jeg skrattlatter fra bordet ved siden av hvor Ski BK med Jonny "Ivrig" Hansen og Siv Thoresen spiller mot Jørgen Molberg og Børre Lund på Heimdal BK. Børre ler i fem minutter, og jeg snur meg og ser at han nesten ligger på gulvet i latterkrampe. Hvorfor?

Jo, på samme spill hadde Ivrig og Siv meldt seg opp i 6 hjerter. Børre hadde spilt hjerter 7 ut som ble dekket i bordet med åtteren. Jørgen hadde fulgt på med fireren, og åtteren beholdt stikket. Jonny hadde deretter spilt ess-konge i kløver og kløver til stjeling med hjerter 3 i bordet, hvorpå Jørgen fortvilet måtte se ned på hjertertoeren sin... 

Hvem som ble svarte-Per? Vel, Jørgen fikk en liten kommentar om trumfavkastet, Jonny om spilleføringen sin, mens Børre, som hadde fått lattermusklene på gli, ikke klarte å konsentrere seg resten av kampen. Dermed kom Ski, som hadde ligget under med nesten 20 imp ved halvtid, så sterkt tilbake at de sikret seg 23-7-seier og sølvet!

Har et spill du vil fortelle om? Send det il meg på tonje@bin.no