AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Luringen på Berget
Geir Austad fra bydelen Berget i Flekkefjord og Flekkefjord Bridgeklubb skaffet laget sitt 17 IMP i dette spillet i fjorårets NM Monrad Lag, da han «svindlet» Martin Andresen til å miste dametekket...

 
D kn 5 4 3
D kn 8 3 2
10 2
2
 
7
10 9 5 4
E 8 7 4
E D 4 3
E K 8
E K 7 6
9 6 5 3
7 5
 
10 9 6 2
-
K D kn
K kn 10 9 8 6
 
 
VestNordØstSyd
Geir AustadArve FarstadJostein AustadMartin Andresen
1 ru2 sp
dbl4 spdblpass
passpass


Det ble opplyst at hoppet til 2 spar viste spar og kløver, med lengre kløver enn spar. Arve Farstad kalkulerte vel da med at de hadde en god stamp mot utgang hos motparten, hvilket de jo også – i utgangspunktet – hadde…

Geir begynte motspillet perfekt med sin single trumf ut, og Jostein Austad tok for esset og kongen og fortsatte med sin tredje spar. Inne på bordet spilte Martin den single kløveren til håndens knekt og Geir Austads – ess! Uten antydning til tenkepause.

Geir cashet nå ruter ess og spilte ny ruter (han gjorde nok en liten feil med ikke å fortsette med hjerter, mener lillebror Jostein). Men kløveresset fikk selvfølgelig Martin til å feilplassere den essensielle kløverquinden, han tok for kløver konge og spilte kløver til stjeling i bordet – og så var all den saliggjørende minorfargen dauere enn den berømte silda!

Det endte med tre beter og 800 inn til flekkefjordslaget, mot 3 spar doblet hjem ved det andre bordet, der Vest brukte damen da det ble spilt kløver til knekten. Og da finesset spillefører esset mot trumf i bordet.

Martin Andresen følte seg nok litt snurt over å ha blitt fintet så grundig ut. Men han tok det som en mann, og han var sporty nok til å berømme Geir for godt motspill.

Når vi leser om eminente spill som dette, og ser alle kortene, da hender det nok at vi tenker «det kunne jeg også ha klart». Men det skal altså gjøres ved bordet!

Av Arvid Valente

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger