AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Lure motparten Publiseringsdato: 18.01.2010

Bridge Base Online (BBO) er et fantastisk konsept. Her kan du spille med og mot bridgespillerer fra fjernt og nært, du kan chatte med bridgevenner eller du og makker kan melde mange hender. I tillegg til dette viser ofte BBO spilling fra turneringer og mesterskap.

GeO som er kaptein for damelandslaget, overvåker bridespillingen onsdager og søndager som begynner klokken 20.00, hvor de som har interesse av å spille på damelandslaget kan stille opp. Det er det mange som gjør, og hver spillekveld er vi fra 5 til 10 bord.

Mange bruker BBO flittig til spilling. Min egen erfaring er dessverre at jeg ikke greier å konsentre meg. At jeg sitter hjemme i stua, er bare en av faktorene som tar bort konsentrasjonen. Jeg savner følelsen av det grønne bord, tablefeelingen og ikke minst spenningen i kroppen.

En onsdag kom dette spillet opp. Du spiller 4 hjerter etter at vest har meldt inn 1 spar. Utspillet er en kløver seks.

 
kn 8 3
7 4
K D 7 6 4
E 10 4
 
E D 7 6 5
10 5 2
E 8 3
6 2
K 10
9 3
10 9 5 2
D 9 8 7 5
 
9 4 2
E K D kn 8 6
kn
K kn 3
 

Sløv som jeg er etter en god middag og med varme i peisen, vinner jeg første kløveren med knekten, tar ut trumfen og spiller ruter knekt.

Ser du en bedre spilleplan?

Det første du bør gjøre er å tenke hvorfor hun spiller kløver ut etter å ha meldt inn spar. Er kløveren singel? Nei, det ser ikke slik ut. Altså har hun ikke ett opplagt sparutspill. Hadde hun hatt kongen og damen eller esset og kongen hadde hun fort spilt den høyeste. Ergo har hun sannsynligvis esset og damen.

Klarer du å lure henne? 

I stikk to bør du spille ruter. Du antar at i disse sonene er det utspilleren som har meldt inn spar som også har ruter esset. Stikker hun denne må hun greie å vri spar i fra esset (noe som ikke er lett så tidlig i spillet). Hvis hun ikke vrir spar får du overstikk i en kontrakt som er bet fra taket. Stikker hun ikke er du hjemme! Tar du derimot ut trumfen før du spiller ruter kan motspilleren lett se at kontrakten står dersom de ikke kan ta tre sparstikk.  Det blir dermed enkelt å stikke med ruteress og vri til liten spar (hun gir jo i så fall bare bort overstikk om du har spar konge).