AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Motspill av Harding Publiseringsdato: 14.06.2010

EM-formen er på gang hos Marianne Harding. Ikke bare er det meldeteknikk, spilleføringer og motspill hun fokuserer på. Marianne har også begynt et treningsprogram som skal sette kroppen i form før den store turneringen. Hun har forstått at for å kunne konsentrere seg i timer og dager i strekk, må også det fysiske være på topp.

I dette spillet fra onsdagens treningsturnering på BBO fant Marianne utspillet og motspillet. At treningsopplegget hennes gir avkastning, er det altså ingen tvil om.

Marianne satt med denne hånden, og skulle spille ut mot 4 hjerter. Hva ville du spilt ut?

E 9 8 3
10
E 10 8 7 6
10 8 3
 
VestNordØstSyd
1 klpass1 hj
pass2 hjpass4 hj
passpasspass

Hun fant eneste utspill som gjorde det vanskelig for Syd. En liten spar. Spillefører la lavt i bordet, og Ann Karin Fuglestad vant stikket med knekten. Ann Karin returnerte en ruter som Marianne vant med esset, fulgt av en ny liten spar. Og spillefører....

 
K 7 5
K 9 4 3
K
D kn 6 5 2
 
E 9 8 3
10
E 10 8 7 6
10 8 3
D kn 6
7 5
D kn 5 3 2
K 9 4
 
10 4 2
E D kn 8 6 2
9 4
E 7
 

...han gikk rett i baret og la liten i håp om at Marianne hadde spilt ut fra damen. Ann Karin vant med damen og returnerte en spar til Marianne sitt ess. Én bet.

Med slike motspill kan man ikke være annet enn optimistisk til årets EM. Kanskje dette skal bli  første gangen damene klarer å kvalifisere seg til VM. Én ting er sikkert: Alle som skal følge med på herrene, seniorene og damene på BBO, bør være i fysisk god form - der vil det skje mye som kan få blodtrykket og hjerterytmen til å øke!

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no