AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Tar du sjanser? Publiseringsdato: 11.01.2011

Du spiller en av verdens beste parturneringer, Blue Ribbon Pairs. Du har kommet til finalen etter to sesjoner med kvalifiserende runder og to sesjoner med semifinale. Skjermene har blitt satt opp i løpet av natten, og du vet at nå er det bare kremen av kremen som er igjen. 78 par fra det startende feltet på cirka 300 par. Du spiller med en av dine favorittmakkere, en person som liker at du tar sjanser og gjør det du tror er rett.

I spill 9 tar du opp denne hånden:

 
5
E kn 7 6
K kn 10 9 5 3
kn 4
 

Du kan åpne i 2 ruter som viser 8-11 og en sekskortsfarge. Jeg fant ut at hånden var for god til det. Det er alltid surt å åpne i svake to med fire korts major ved siden av. Jeg åpnet i 1 ruter. Vest doblet, og Boye i Nord redoblet. Ok, kanskje ikke akkurat det du ønsket, og du kan nå gjenmelde ruteren, melde av hjerteren eller si pass. Jeg valgte pass. Vest meldte 2 kløver, og Boye hoppet til 3 spar, god sekskortsfarge og krav. Hva melder du?

Jeg tok en sjanse og meldte 3 grand. Utspillet fra Vest var kløver konge. Her er hva du ser ned på:

 
E D kn 9 7 2
9 5 2
D 2
E 3
 
 
5
E kn 7 6
K kn 10 9 5 3
kn 4
 

Hvordan vil du spille kontrakten? Har du pokeransiktet på plass, eller klarer motparten å se at du er i trøbbel?

Jeg sitter der og tenker på dette. Motspillerene kjenner kanskje til Boye Brogeland, men de har vel aldri hørt eller sett meg før, så hvorfor skulle de ikke stole på mine meldinger? Vest tror jo at jeg har kløverhold, han kan vel ikke vite at jeg har meldt 3 grand på kun knekten dobbel? 

Jeg stikker utspillet med esset, og fortsetter med ruter dame fra bordet. Denne beholder stikket. Ny ruter blir vunnet med esset i Vest. Jeg venter spent på fortsettelsen. Er disse karene så gode at de kan se at knekten min i kløver nå sitter løs?

Hjerter konge blir spilt av Vest. Jeg puster letttet ut. Tar mine ruterstikk, kapper sparen og ...

 
E D kn 9 7 2
9 5 2
D 2
E 3
 
K 6 3
K D 4
E 6
K D 10 8 5
10 8 4
10 8 3
8 7 4
9 7 6 2
 
5
E kn 7 6
K kn 10 9 5 3
kn 4
 

Ser du hva jeg burde ha gjort?

Jeg burde ha spilt spar til finesse, men ikke bare tatt for spar ess og forlangt mine ni stikk. Nei, jeg skulle virkelig ha vist disse gutta. Når jeg har tatt mine ruterstikk, er det fem kort igjen. Vest må holde kongen tredje i spar (ellers settes hele den fargen opp), hjerter dame og kløver dame, altså fem kort. Jeg burde ha spilt en spar til finesse og fridd meg i enten kløver eller hjerter slik at Vest må spille spar fra kongen og gitt meg et ekstra stikk. Det hadde vært å sette spikeren i kista det!

Men dessverre.

Noen ganger når man spiller bridge og får en gavepakke fra motparten, tar man til takke, bukker og neier. Men når dette skjer, mister man ofte den ekstra gnisten. Man er fornøyd. Joda, det var nesten 100% på spillet, så jeg skal ikke klage. Men du vet, mye vil ha mer.