AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Avtalene i orden Publiseringsdato: 12.04.2010

Du spiller en parturnering og sitter med utspillet mot 3 grand:

D 6 3
E K D 6 4
10 9 5
kn 4

Hva spiller du ut? Hvilke avtaler har egentlig du og makker?

Slik Tone (Torkelsen Svendsen) og jeg spiller, bruker vi styrke-/svakhetskast når makker spiller ut. Det er derfor viktig å få makker til å vise styrke fra knekten her. Normalt lover esset i utspill kongen, og ber makker om å legge styrke fra damen. Med en farge som denne kan du derfor spille ut kongen, som altså lover damen. Makker legger da styrke om hun har knekten, eller svakhet om hun ikke har den.

Mange toppspillere bruker fordelingskast og ikke styrkekast. Om makker legger fordeling på ditt utspill, hjelper det deg nok sikkert mange ganger, mens det andre ganger ikke er til hjelp.

Da spillet kom opp, bestemte vest seg for å spille ut hjerter ess for å få fordeling fra makker. Han kunne ikke se om det var makker eller spillefører som hadde tre hjerter, derfor fortsatte han med hjerter konge. Da han fikk se at det var makker som fulgte farge, kan du tenke deg irritasjonen hans - han hadde blokkert fargen. (Det samme problemet får man for så vidt om man bruker styrke-/svakhetskast på utspillet i dette spillet siden det er 5-korts hjerter hos utspilleren - med 4-korts hjerter - EKDx - ville det imidlertid vært en stor fordel å starte med kongen for å be om styrke/svakhet). Vest bestemte seg for å fortsette med enda en hjerter til makkers knekt. Øst tok for kløver ess og fortsatte med en liten kløver.

Hele spillet så slik ut:

 
E K 9 5 2
9 8 7 3
K 7 3
9
 
D 6 3
E K D 6 4
10 9 5
kn 4
kn 10 7 4
kn 10 5
8 4
E D 7 3
 
8
2
E D kn 6 2
K 10 8 6 5 2
 

Spillefører hadde bare åtte stikk, men fikk et lite håp om å få hjem kontrakten på en skvis. Hun stakk opp med med kløver konge og spilte ruter fram til denne 4-korts sluttposisjonen:

 
E K 9
9
-
-
 
D 6 3
D
-
-
kn 10 7
-
-
D
 
8
-
6
10 8
 

Da spillefører tok for sin siste ruter, ble øst og vest utsatt for en dobbelsidig skvis. Vest kastet en spar, og spillefører kastet hjerteren i bordet, Øst kunne ikke holde på både tre spar og kløver dame, og måtte kaste en spar. Spillefører spilte spar til bordets ess, tok for kongen og så at spar 9 var god. Ni stikk og hjemgang.

Hadde du ikke avtalene i orden? Vel, da har du tid til å avtale før dere skal spille neste gang!

Har du et spill du vil fortelle om? Send en e-post til tonje@bin.no.