AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Farlig utspill
Det er ikke alltid innbringende å spille ess ut mot slemmer, hverken mot de som er frivillig meldt eller de som fortoner seg som stamper. Det fikk Vest erfare i dette spillet fra årets 4. divisjon i Vest-Agder.
 
Jeg har ikke klart å bringe meldingsforløpet på det rene, men med Øst/Vest i sonen skal Vest ha åpnet med 1 spar og Øst svart 2 ruter. Ronny Birkeland i Syd stampet høyt etter at han hadde hoppet inn med 4 hjerter og hans 11 år gamle makker Anders Brogeland i Nord var med til 5 hjerter underveis.
 
Sluttkontrakten ble 6 hjerter doblet hos Birkeland på lag Flekkefjord, og Vest la ned spar ess i utspillet. Slik så det ut (spillet er rotert fra det opprinnelige slik at Syd er spillefører):

 
D 10 9 6 4
9 7 3 2
E 10 5
D
 
E kn 8 5 3 2
-
kn 8 4
E kn 9 2
K 7
8
K D 7 3 2
K 8 6 5 3
 
-
E K D kn 10 6 5 4
9 6
10 7 4
 


Ronny Birkeland stjal spar ess og spilte kløver. Motparten kom inn og skiftet til ruter, men det var for sent. For da Birkeland spilte kløver til trumf hos blindemannen og dro spar derfra, så kom sannelig kongen deisende. Da forsvant rutertaperen på spar dame – og heim det fór! Ingen andre par hadde kommet så høyt som 6 hjerter.
 
Lagkameratene hadde doblet motparten i 5 hjerter, ruter kom ut, og det ble 11 stikk. Gutta hang litt med ørene da listene ble sammenlignet og de måtte bekjenne «650 ut». Men hørselsorganene reiste seg igjen, og gliset gikk langt på vei helt rundt da Birkeland og Brogeland proklamerte: «1210 inn!»
 
Vi ser at 6 kløver er stjernekontrakten hos Øst/Vest, og at 6 ruter også kan være lovende. Mot 6 kløver er det nok bankers at Nord/Syd starter med hjerter, og da står kontrakten med kun en rutertaper. Men i 6 ruter bør kanskje Nord – etter meldingsforløpet – skjønne at han må opp på ruter ess straks fargen spilles, og så gi makkeren sin en sparstjeling…

Av Arvid Valente
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger