AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
En funklende Rubin

Ukens spill har vi fått tilsendt fra Ronny Korsmo, Årnes. Det stammer fra den amerikanske uttaksturneringen for Bermuda Bowl som ble spilt i White Plains, New York i begynnelsen av juni.

Lag Robinson (Steve Robinson-Peter Boyd, Fred Stewart-Kit Woolsey og Doug Doub-Adam Wildavsky) gikk overraskende til topps i turneringen, og blir dermed USA 1 i VM i Sao Paulo som starter 29. august. Det mer kjente Nickell-laget (Nick Nickell-Dick Freeman, Bob Hamman-Zia Mahmood og Jeff Meckstroth-Eric Rodwell) vant retten til å bli USA 2 etter et spennende oppgjør mot Fleisher-laget (Martin Fleisher-Michael Kamil, Russell Ekeblad-Peter Weichsel og Matthew Granovetter-Ron Rubin). Kort tid etter turneringen døde Dick Freeman, og han har blitt erstattet av Ralph Katz på Nickell-laget.

Ukens spill er fra den første sesjonen av kampen mellom Nickell og Fleisher, hvor Ron Rubin får til et fantastisk spill mot Meckwell:

 
D 5 4 3 2
D 9 5
10
D kn 4 2
 
E K 10 7
K kn 6
E K D 5
K 9
9
8 7
kn 8 3 2
E 10 8 7 6 3
 
kn 8 6
E 10 4 3 2
9 7 6 4
5
 
 
VestNordØstSyd
passpass1 hj
Dbl2 ru3 klpass
3 hjpass4 klpass
4 grpass5 klpass
5 grpass6 rupass
passpass
Dette spillet dukket opp søndag 14. juni på vugraph fra finalen i det amerikanske mesterskapet mellom Fleisher og Nickell. Dette var i første segment av seks à 15 spill. De skal altså spille 90 spill for å bestemme hvem som blir det andre USA-laget som skal til Sao Paulo for å spille Bermuda Bowl.

Meckstroth åpnet i syd med 1 hjerter i tredjehånd og fin sone. Doblingen var obligatorisk av Rubin. Rodwell i nord meldte 2 ruter som viste hjerterstøtte og en "god løft". I øst satt Granovetter og meldte rolig 3 kløver. 3 hjerter var generelt krav, 4 kløver er jeg i skrivende stund usikker på om viste kløver og ruter, men uansett så endte Rubin i 6 ruter etter: 4 gr - 5 kl - 5 ru - 5 hj - 5 gr - 6 ru og pass rundt.

Som vi nå ser av alle hendene, så ser dette tungt ut, noe det også viste seg å bli på det andre bordet hvor øst ble spillefører og gikk to bet i samme kontrakt.

Hjerter 5 ut til Meckstroths ess. Så kom spar 6 til Rubins ess, og nå var det på tide å gå i tanken for Rubin.

Ruter ess, og ruter konge avslørte 4-1-sitsen i trumf. Rubin fulgte opp med spar til røff, ruter knekt fra øst, så en kløver til kongen og ruter dame for å gjøre det hele perfekt.

Nords kort før ruter dame var følgende: sp Qx, hj Qx, kl QJ. På ruter dame måtte han altså gi opp en farge. Han valgte hjerter, hvorpå Rubin fortsatte med hjerter konge og hjerter knekt. Hvorpå Rubin sa: "I got you now? Don't I?" Hvorpå Rodwell claima null stikk og sa: "Very well done, Ron."

Alt i alt en formidabel spilleføring, men det beviser også at det å melde inn på dårlige kort ikke alltid faller heldig ut. Uten innmeldinger ville nok ikke Rubin ha fått den hjelpen han trengte, men vi skal ikke ta fra han æren for et flott spill, kanskje mesterkapets beste ifølge BBO-kommentatorene.

Send oss gjerne forslag til Ukens spill på e-post, eller via BIN spillmal.