AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
De største feilene Publiseringsdato: 12.10.2010

I det siste har jeg brukt ekstremt mye tid på bridge. Kanskje ikke så rart når man kan sitte hjemme i egen stue og nyte synet av verdens beste spillere på BBO. Ofte er det få feil som blir gjort ved bordene, men noen ganger har jeg blitt skikkelig sjokkert. Jeg har (siden jeg følger Boye og hans lag med ugleøyne) oppe BBO, mens jeg ved siden av har Runnings-scores. Hver dag ringer jeg mannen som er "over there" og går igjennom spill med han. Og dette spillet kunne jeg ikke forstå hvordan gikk til:

 
K D kn 9 3
8 2
6 5 2
kn 5 4
 
E 10 7 4
D kn 7 6
K kn 4
9 7
8 2
K 9 5
D 9 8 7 3
D 10 8
 
6 5
E 10 4 3
E 10
E K 6 3 2
 
 
VestNordØstSyd
1 klpass1 sp*2 kl**
pass3 sppass4 sp
xpasspassxx
passpasspass

Ok. Først må du se på meldingsforløpet. Boye sitter Vest og åpnet i 1 kløver (de bruker 5 korts major), og Eriks 1 sparmelding viser  6-9 poeng med grandhånd, en lang ruterfarge, eller utgangskrav med minst 5 ruter. Husk at det spilles med skjermer og Syd sitter på samme side som Vest (Boye). Syd melder inn 2 kløver som naturlig, og trauet skyves tilbake. På andre siden har Nord tatt 2 kløver som begge major. Han angrer kanskje på at han ikke meldte inn 1 spar over åpningen til Boye, men tok seg fint inn og meldte 3 spar, som en sterkt invitt. Videre kommer trauet tilbake, og da Syd løfter til 4 spar skjønner Boye at her har det skjedd en missforståelse. Han dobler kontrakten, og Syd (han har vel glemt at makker ikke meldte inn over 1 kløver) finner blålappen opp fra meldeboksen. Det går pass rundt.

Erik som sitter Vest skjønner ikke helt hva som har skjedd. Han sitter jo og ser ned på to spar selv, og det er derfor tvilsomt at det er på grunn av trumfen Boye dobler. Ergo er det kanskje utspillsdirigerende? Hva ville du spilt ut? Og hadde du spilt ut annerledes ut om ikke doblingen hadde kommet fra makker?

Normalt har Boye og Erik gode avtaler på disse tingene, og når man dobler en kontrakt er det enten for å få bordet førstmeldte farge ut, eller for ikke å få sin egen farge ut. Går vel ut på ett her- tenker Erik og spiller ut kløver 8. Dessverre det eneste utspillet som kan gi kontrakten en sjanse.

Spillefører lot utspillet gå til knekten på hånden og la ned trumf konge. Denne fikk han beholde for (stikker Boye, kan spillefører spille seg inn i bordet og spille en ny spar til nieren, ta ut trumfen og claime). Spillefører spiller deretter en liten hjerter som går rundt til Boyes sjuer. Hva skal Boye gjøre? Han er redd for at spillefører har ruter dame.. så rutervri legger han fra seg (selv om dette selvfølgelig beter kontrakten). Han spiller tilbake en liten hjerter. Noen sekunder etterpå kan Erik som fører listen notere ett gigantisk minus i margen. Kontrakten fløy hjem med ett overstikk og minus 1480 må noteres.  

Hva som skjedde på andre bordet? Der gikk det rolig for seg og lagkameratene til Boye og Erik spilte 2 spar med ni stikk! 16 imp ut på et spill hvor motparten hadde en stor meldemissforståelse. Vel, den største feilen i spillet var vel at Boye og Erik dyttet på kontrakten!

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger