AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Forsikringspremie Publiseringsdato: 14.02.2012

I fjor greide vi på Flekkefjord 1 å rykke ned til 3. divisjon, etter å ha spilt i 2. divisjon de siste fem årene. Surt, men vår egen feil. Spillingen var rett og slett for dårlig. Håpet var selvsagt å rykke opp igjen i år, og etter første helgen lå vi på 4. plass, kun 4 VP bak opprykket. Dessverre klarte vi ikke å spille like godt den andre helgen, så det blir 3. divisjon ett år til.

 

Dette spillet dukket opp i 3. divisjon for to helger siden, og var spillet som ble mest omtalt (dessverre stod jeg over den halvrunden, men spillet fikk jeg servert mange ganger). Først skal du få prøve deg som Øst med en 9-4-hånd:

 

K D kn 10 7 6 5 4 2
-
10 9 6 2
-

 

Vest      Nord      Øst      Syd

                                          1 hj

 2 ru         2 gr        ?

 

2 grand viste minst invitt med minst 4-korts hjerter. Hva melder du nå?

 

Noen startet stille og rolig med 2 spar, og hadde en plan om å melde spar til de ble doblet. Andre Øst-spillere tok sats og hoppet til 6 spar, som aktuelt var toppkontrakten. Gjennomsnittsscoren på spillet var 660 til Øst-Vest. Flekkefjords ble spillende 4 spar Øst-Vest - udoblet, dessverre.

 

Du skal nå få skifte sete og flytte deg til Syd, der du har fått kjøpt kontrakten i 6 kløver:

 

 
E 8 3
K 8 7 4
8
E K 10 6 2
 
9
kn 10 6 5
E K D 4 3
9 8 3
K D kn 10 7 6 5 4 2
-
10 9 6 2
-
 
-
E D 9 3 2
kn 7 5
D kn 7 5 4
 

 

Vest spiller ut ruter ess, og fortsetter med ruter konge som du stjeler. Hvordan vil du planlegge spilleføringen?


Så fremt hjerteren sitter 2-2 eller 3-1, har du tolv toppstikk (1+5+0+6). Det er en 90 % vinnersjanse, og spillefører var naturlig nok skuffet da hjerteren satt 4-0 og det ble bet. Spesielt irriterende var det da han etterpå så hvordan han skulle fått hjem kontrakten. Kan du finne den vinnende spilleføringen?

 

Etter å ha stjålet ruter konge i bordet i stikk to, spiller du en liten spar til høy stjeling (for å gardere mot 10-0-sits i spar!). Du fortsetter med en kløver til esset og stjeler en ny liten spar høyt. Deretter trekker du trumfen til bunns. Før du innkasserer den siste trumfen, er stillingen denne:

 

 
E
K 8 7 4
-
6
 
-
kn 10 6 5
D 4
-
K D kn 7
-
10 6
-
 
-
E D 9 3 2
kn
-
 

 

Når du spiller kløver 6 fra bordet, er det viktig at du beholder ruter knekt på hånden da den er et trusselkort mot Vest. Vest må holde alle fire hjerterne, så han kaster en ruter.

 

Du følger opp med spar ess og kaster en ny hjerter fra hånden. Nå er Vest skvist, og slemmen er i havn uansett hvilket kort han kvitter seg med.

Fant du den vinnende spilleplanen?

 

(Mot Jostein Austad, som var den eneste i Rogalands 3. divisjon som fikk spille 6 kløver, kom ikke det naturlige ruterutspillet, men Vest servet istedenfor sin single spar. Jostein gikk raskt bet, men kunne likevel innkassere 10 IMP på spillet!)

 

 

Har du et spill å fortelle om? Det trenger ikke være annet enn en god historie eller at du spiller på det du tror på. Send en mail til meg på tonje@bin.no