Etter å ha fått beholde det første sparstikket skiftet jeg til kløver dame. Makker la styrke med treeren før stikket ble vunnet med esset. En ruter fra bordet stakk jeg med kongen og fortsatte med en liten kløver via makkers åtter til bordets konge. Nok en ruter stakk jeg med esset. Nå var beita satt opp med to stikk å hente i kløver.
Ser du hvor det gikk galt for spillefører?
Han burde ha vunnet første stikk med spar ess. Deretter fortsettes det med hjerter til kongen i bordet og en ruter mot dama. Om øst vinner med kongen og spiller en spar, må spillefører være påpasselig med å lasjere denne for å bryte kommunikasjonen mellom motspillernes hender.
Det har ikke noe for seg for øst-vest å fortsette angrepet i spar, så i praksis skiftes det trolig til kløver. Denne kan vinnes i bordet før nok en ruter spilles mot hånda. Øst stikker med esset og godspiller kløveren, men når hjerteren sitter rundt, får spillefører tak i de ni stikkene han var ute etter (2+4+1+2).
Lasjering er en viktig spilleteknikk i bridge, men vi så her et eksempel på at den må brukes med omhu. For å få riktig tempo måtte spillefører altså lasjere den andre sparrunden i stedet for den første.
Da spillefører ikke var på høyden, fikk øst sjansen til å «skifte fot». I dette tilfellet innebar det å gå over på kløveren etter å ha lurt til seg ett sparstikk først. Dette er for øvrig en teknikk som også kan benyttes av spillefører.