AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Fin start på sommeren

7 6
E K 5 3
E 8 6
kn 6 5 3
D 5
kn 10 9 6 4
D 4 3
E D 9
 
VestNordØstSyd
1 hjx
2 gr *3 sppasspass
4 hjpasspasspass
* Invitt

Dette var siste spill i Asker Bridgeklubb før ferien, og vi må kunne si at Thoralf Olsen i Øst fikk en god inngang på sommeren.

Syd tok for ess-konge i spar og skiftet til hjerter. Damen stupte fra Nord første gang, og spilleren tok ut trumfen i tre runder. Hva nå?

Syd er etter meldingene favoritt til å sitte med begge de uteværende kongene, og det ser ikke enkelt ut å klare seg med én taper til sammen i kløver og ruter. Men Olsen fant ut av det. Han la ned kløver ess og fulgte opp med kløver 9!

Syd kom inn på kongen og spilte spar til dobbeltrenons. Dermed forsvant én av Østs rutere, og den andre ble kastet på den godspilte kløver knekt. 10 stikk.

Men Syd kan spille skarpere imot. La oss si han legger kløver konge under esset. Hva gjør du nå?

Syds andre kløver kan selvfølgelig være tieren, men oddsen er for at den sitter hos Nord. Derfor ruter til esset og kløver til nieren som står! Fem hjerterstikk, ruter ess og fire kløverstikk gir kontrakt.

Det vil si - hvis du har husket å bevare en hjerterinngang til bordet og kløverknekten. Startet du trumfbehandlingen med ess-konge, kan fireren være god å ha nå!

Hele spillet:

 
kn 10 9 3 2
D
9 7 2
10 8 4 2
 
7 6
E K 5 3
E 8 6
kn 6 5 3
D 5
kn 10 9 6 4
D 4 3
E D 9
 
E K 8 4
8 7 2
K kn 10 5
K 7
 


4 spar står jo Nord-Syd, men hvem som skal melde det, vil vi bruke sommeren til å krangle om - hvis ikke BIN kan hjelpe oss?

Vennlig hilsen,
Olav Førde, Asker

 

Takk for et fint spill og en glimrende analyse.

Jeg synes for øvrig at Syd har en mulighet til å melde 4 spar basert på motpartens meldinger. Med maks én hjerter hos makker (i alle fall om motparten bruker 5-korts major) er det ikke mange tapere på Syds hånd. Med en hyggelig fordeling av motpartens honnører bør det være spill for ti stikk, mens det ellers bør være en fin stamp.

Med vennlig hilsen,
Boye Brogeland