AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Den som ler sist...
Bjørnar Løvhaug har sendt inn dette spillet fra en klubbkveld i Tromsø, der en overmodig motspiller ledet spillefører på rett vei:

 
E K D 10 5 4
8
10 3
E D 5 4
 
9
9 4 2
K D kn 9 7 5
7 6 3
kn 8 7 6 2
7 6
8 6
K 10 9 8
 
3
E K D kn 10 5 3
E 4 2
kn 2
 
 
VestNordØstSyd
1 sppass2 hj
pass3 klpass4 gr*
pass5 hj**pass5 gr***
pass7 grpasspass
pass
* Blackwood
** To ess
*** Storeslemsinvitt. Bekrefter alle essene og spør etter konger.

"Øst ga tydelig uttrykk for tilfredshet da ruter konge kom i utspill. Med hold i spar og kløver konge bak var han rimelig sikker på bet.
Syd la imidlertid også merke til østs gode humør, og taklet det elegant! Han stakk utspillet med ruter ess, spilte liten kløver til esset!, og spilte deretter 7 runder hjerter. Da siste hjerter ble spilt kastet bordet spar og hadde igjen spar EKQT. Syd hadde singel spar, to ruter og kløver knekt, mens øst hadde knxxx i spar og kløver konge, men hadde ennå ikke saket på siste hjerter. Uansett hva han saket så sto kontrakten."
Red: Teknikken med å ta av seg en vinner (her kløver ess) som blokkerer for et trusselkort på en av hendene (her kløver knekt) før en skviser motparten, kalles Vienna Coup. Her ser dere sluttposisjonen som oppsto:

 
E K D 10 5
-
-
-
 
9
-
D kn
7 6
kn 8 7 6
-
-
K
 
3
3
4 2
kn
 

Faktisk er det eneste utspillet som beiter kontrakten en spar (!), som bryter skvisen. Syd mister da inntaket i bordet, og kan ikke ta av seg kløver ess og skvise Øst. Han må derfor teste sparen med en gang, og når den ikke brekker blir spillefører nødt til å sette sin lit til kløverfinessen.
Dette utspillet er selvfølgelig nesten umulig å finne i praksis, selv om en skal holde øynene åpne for måter å bryte motpartens kommunikasjon på når en skal spille ut mot en 7'er.


Har du sett et godt spill? Send inn spillet enkelt ved å bruke BINs spillmal.

 

Eventuelt kan du sende en mail med spillet og en kort beskrivelse til marianne@bin.no