AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Svindel på høyt nivå

Er det noe fasinerende med bridgen, ja foruten å klare en intrafinesse eller et djevelcup, noe som sjelden oppstår og som folk flest ikke en gang vet hva er, ja så synes jeg det beste er når man virkelig klarer å lure motparten. Som motpart er det ikke like morsomt å bli lurt, men i dagens spill tror jeg du som motspiller til og med hadde nikket anerkjennende på hodet når spillefører svindlet deg med stil.

Jeg har begynt å lese litt bridgebøker, mange av de er dønn kjedelige, men når man får servert spill som dette er det en fryd å lese. Spillet har jeg hentet fra "Deceptive Plays in Bridge" av Hugh Kelsey. Spillefører er Tim Seres. Han uttalte i et intervju i 1954, at dette var et av favorittspillene hans. Se selv:

 
K 7 4
E 9 8 7
E 9 7 4 3
D
 
 
E 2
K D kn 10 6 2
K 5 2
K kn
 
 
VestNordØstSyd
1 rupass1 hj
pass2 hjpass4 gr
pass5 hjpass6 hj
passpasspass

Tim Seres satt syd, og fikk ut spar damen. Han ble nok som vi bridgespillere ofte blir, litt skuffet, da han så at kontrakten var steindød- med to minortapere. Men han tenkte kanskje; "Jeg ser at det er to minortapere, men ser motparten dette?" Og fant en svindlerplan, som var vanskelig å gjennomskue.

Han la liten spar i bordet og litens spar på hånden. Vest som sikkert var i lykkerus over å ha funnet utspillet, spilte naturligvis sparknekt, ja han gjorde nok det med et stort smil om munnen. Jeg kan se for meg hvordan smilet forsvinner i det Tim Seres fortsetter ved å ta for spar ess på hånden, ta ut trumfen i to runder før han spiller ruter kongen, ruter til esset og kaster sin siste ruter på spar konge. Fortsetter med en ruter til stjeling, og kan claime kontrakten da ruteren sitter og begge kløverne forsvinner på de stående ruterne i bordet.

 
K 7 4
E 9 8 4
E 9 7 4 3
D
 
D kn 10 3
4
kn 10 6
10 8 6 5 2
9 8 6 5
5 3
D 8
E 9 7 4 3
 
E 2
K D kn 10 6 2
K 5 2
K kn
 

Svindel? Det er det som er så nydelig med det. Og tenk deg at du er motspiller. Du hadde sannsynligvis fått med deg mange stygge ord samt spar esset, dersom du ikke hadde fortsatt i spar og makker hadde esset....

Har du et spill du vil fortelle om? Send en e-post til tonje@bin.no

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger