AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Re-innspilt

1. divisjon ble uhyre spennende, både i topp- og bunnstriden. I siste kamp møttes årests vinnere, Midt-Trøndelag 1, og fjorårets vinnere, Nord-Trøndelag 1, i det som på en måte kunne betegnes som et toppoppgjør, men som for Nord-Trøndelag også var et være eller ikke være i landets toppserie. Så tett er det nemlig, at fjorårets vinnere underveis i siste kamp lå på nedrykksplass. De berget plassen med et nødskrik, på lik poengsum med lag Hauge, og hadde ikke Ragnar Davidsen vist seg som den mest våkne spilleren i dette spillet, hadde det vært Nord-Trøndelag som hadde måttet si takk og på gjensyn:

 
10
kn 10 9 8
K 8 4
D 9 6 5 4
 
D 8 7 3
E K D 2
kn
E 10 7 3
kn 4
7 5 4
E D 10 7 6 5
kn 8
 
E K 9 6 5 2
6 3
9 3 2
K 2
 
 
VestNordØstSyd
GrøtheimDavidsenTundalNybo
1 kl*pass2 kl**pass
2 ru***pass2 sp****dbl
passpass3 rupass
3 grpasspasspass
* 16+ hp
** Positiv hånd med ruterfarge
*** Spørsmål
**** Hva svaret betyr, vet vi ikke, men det hadde ingenting med spar å gjøre, så Syd fikk doblet for utspillet sin del

Utspillet var spar 10 til bordets knekt, som Nybo dukket. Kløver knekt gikk ubesudlet rundt til nords dame, som vred hjerter knekt. Tre runder hjerter fra topp avslørte at fargen ikke satt rundt, og Grøtheim spilte så ruter knekt til bordets dame. Davidsen hadde våkent lagt ruter 8 under knekten slik at Grøtheim kunne velge å spille på at han hadde K8-blokk, og prøve å legge ned ruter ess for å felle kongen, men med sparlengde markert i syd var sjansen for dette liten, og spillefører gjorde rett i å la ruteren ligge.

Kløver 8 gikk via kongen til håndens ess, men kløver 10 felte ingen 9'er. Spillefører har nå tatt sju stikk, og sluttposisjonen er som følger:

 
--
10
K 4
9 4
 
D 8 7
2
--
7
4
--
E 10 7 6
--
 
E K 9 6
--
9
--
 

Vest fridde seg nå med hjerter 2, og nord er innspilt og må gi bordet de to siste stikkene for E10 i ruter.

Men vent litt! Davidsen i nord så hva som holdt på å skje, så han lot være å ta for kløverstikket sitt, men fridde seg heller med kløver 4 til spilleførers 7'er. Værsågo', innspilt selv. Nybo fikk de tre siste stikkene på EK9 i spar, og en strøken beit i kontrakten.

Spillefører var våken som fikk opp posisjonen der nord kunne blitt innspilt, og kunne fullført det ved å fri seg med kløver 7 i stedet for hjerter 2. Davidsen kan stikke denne, og bli nødt til å gi bordet de to siste stikkene i ruter, eller unnlate å stikke den, og bli innspilt på hjerter 10 etterpå.

Midt-Trøndelag vant kampen 17-13, og seriemesterskapet med 9 VPs margin ned til Hordaland 1, og Nord-Trøndelag berget plassen med en knapp hårsbredd.

  
Intens stemning i siste kamp. Fra venstre rundt bordet: Frode Nybo, Glenn Grøtheim, Ragnar Davidsen og Ulf Tundal. Foto: Snorre Aalberg

Ukens spill er en spalte for og av leseren. Har du sett et fint spill i løpet av de to divisjonshelgene? Del det med oss!