AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Robberbridge Publiseringsdato: 14.12.2009

Robberbridge spilles på mange forskjellige måter, og noen har de reglene at man ikke spiller udoblede kontrakter under tretrinnet. Det vil si at dersom du og makker melder på totrinnet, får dere scoren uten å spille ett kort. Disse reglene gjør det viktigere å være med å kjempe - du vil vel ikke la motparten få poengene "gratis"?

I dette spillet er det Frank Svindahl som imponerer. Han plukket opp denne hånden og så makker sin passlapp ligge på bordet. Motspilleren til høyre åpnet i 1 spar.

 
E K D 10 5 3
D kn
E K kn 8
6
 

Frank turte ikke passe og vente på en gjenåpning av makker, for dersom makker ikke klarte gjenåpningen, ville jo motparten få 80 poeng! (Husk kontrakter under tretrinnet spilles ikke.) Frank fant løsningen selv, han hoppet til 3 grand, og det gikk pass rundt. Utspillet var ruter 10, og du skal nå planlegge spillet.

Frank brukte litt tid før han la liten i bordet, damen kom på fra øst, og Frank la liten fra hånden! Motspilleren fortsatte i fargen i den tro at makkeren hadde funnet utspillet:

 
2
E 8 7 6 5
4 3
10 8 7 5 2
 
kn 9 8 7 6 4
K 4
D 7
K D 9

Da Frank tok sine tre ruterstikk, ble det vanskelig å kaste fra øst sin hånd, men to sparavkast så ufarlig ut. Frank spilte så hjerter til esset, spar til tieren og spar fra toppen, og claimet sine ti stikk.

Har du avtalt med makker om at kortene du følger på med i ruter betyr noe? Det er jo gratis å avtale at å legge ruterne nedenfra viser noe i kløver, mens ruter fra toppen viser noe i spar (eller hjerter). På den måten blir motspillet enklere fordi du hjelper makker til å kaste rett. Husk - hvert kort bør ha en betyning!

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no