AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Alt man trenger er styrkekast Publiseringsdato: 21.06.2010

På lørdag var jeg med å spille Ruter 7 Open, en turnering tilrettelagt for nybegynnere. Jeg var en av "stjernene" som ble loddet ut til de som har mindre poeng enn ruternålen. Det var mange "stjerner" som deltok, og arrangørene hadde gjort en super jobb med så vel planlegging som gjennomføring. En venn av meg sa at turneringen kunne blitt kalt "God stemning".

Jeg var så heldig å få spille med Anette Bergh Frøytlog. En kvinne i sin beste alder som kun har spilt bridge i ett år. Vi fikk noen minutter til å bli kjent og snakke om system. En ting vi ble enige om, var at vi brukte små kort som styrke. Jeg ga henne også et tips om at hun burde bruke invittutspill, men ikke fra ess, ei heller å spille ut esset uten å ha kongen.

Dette spillet dukket opp mot Snorre Aalberg som spilte med Johnny Nordal. Snorre satt syd og åpnet i 3 ruter hvor meldingsforløpet døde hen. Slik så hele spillet ut:

 
K D 7 3
K kn 8 5 4
7
K 10 7
 
E 6 5
E D 6 3
8
8 6 5 3 2
8 4 2
10 9 2
K 5 4 3
E D 9
 
kn 10 9
7
E D kn 10 9 6 2
kn 4
 
 
VestNordØstSyd
3 ru
passpasspass

Anette som satt vest, visste ikke helt hva hun skulle spille ut. Hun hadde to ess, men ikke kongene til disse, og med en litt trist mine la hun ned spar ess. Jeg fulgte med åtteren, og Snorre fulgte med spar 9. Anette brukte ikke lang tid før hun spilte sin eneste ruter, som jeg la liten på, og Snorre stakk på hånden. Snorre var nok litt redd for sparstjeling, så han spilte ruter ess fulgt av en ny ruter som jeg vant med kongen. Hvordan skal jeg få Anette til å forstå at jeg vil at hun skal skifte kløver?

Jeg spilte hjerter 10 tilbake, og Anette stakk raskt med esset. Hun fulgte mine signaler og spilte sin høyeste kløver tilbake.

Én bet i kontrakten, og 12 plusspoeng til oss.

Jeg merket at jeg er vant med å spille med makkere som kan mye system. Når man spiller med en uerfaren spiller, er det best å gjøre det så enkelt som mulig. Én ting er sikkert: Det holder med styrke- og svakhetskast!