AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Bridge Master 2000, nivå 2 Publiseringsdato: 08.02.2010

Bridge Master 2000 er et PC-program som er laget av Fred Gitelman, samme mann som står bak Bridge Base Online (BBO). I disse PC-spillene er du spillefører og skal finne sikreste spilleplan. Hvorfor dette spillet er spesielt gøy, er fordi motpartens kort forandrer seg etter hvordan du spiller. Dersom du ikke finner den 100% sikreste spilleplanen, vil du gå bet. Dersom du lurer på hvordan du burde ha spilt eller om du tenker riktig, er det til hvert spill en forklaring. 

Det finnes fem forskjellige nivåer. Et PC-spill (nivå) koster hos BIN 250 kroner. Nivå 2, som Ukens spill er hentet fra, er det 96 hender du kan prøve deg på. Går du inn på BBO under "Utforsk bridge", vil du helt øverst finne "Bridge Master". Her er det noen gratis eksempler fra de forskjellige nivåene.

Du har kommet i 6 spar, og utspillet er kløver konge. Planlegg spilleføringen.

 
5 4
E K D 6 5
E K D 6 5
2
 
 
E K kn 10 3 2
4 3 2
4 3 2
E
 
 
VestNordØstSyd
1 hjpass1 sp
pass3 rupass5 sp
pass6 sppasspass
pass

Du kan se at den eneste taperen du har er spar dame. Det er derfor fristende å se om den faller under esset og kongen, eller du legger ned esset, spiller deg inn i bordet for så å ta sparkappen. Men, dersom kapper ryker (eller damen ikke faller) og du ikke får ny kløver på deg, men en av de røde fargene - da er du låst i bordet.

Ser du løsningen?

Du spiller spar knekt i stikk to. Dersom denne ikke blir stukket, fortsetter du med esset og kongen. Men dersom den blir stukket, har du en spar igjen i bordet som du kan spille deg inn på hånden med for å ta ut trumfen!

Ja, jeg er enig med deg, vi liker ikke å gi bort stikk, men på den andre siden - vi liker ikke å gå bet heller, gjør vi?

Var denne oppgaven for enkel for deg? Neste uke kommer et spill fra nivå 3.

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no